SUĐENJE U TIJEKU

FARMACEUT VREĆICOM ZADAVIO SUPRUGU Želio je s novcem od njezinog životnog osiguranja u drugoj državi započeti novi život sa svojim ljubavnikom

 Profimedia, TEMP Rex Features

Farmaceut Mitesh Patel (37) iz britanskog grada Middlesbrougha optužen je da je 15. svibnja ove godine zadavio svoju 34-godišnju suprugu Jessicu uz pomoć plastične vrećice za namirnice kako bi se domogao novca od nekoliko polica životnog osiguranja koji su glasili na njezino ime i pobjegao sa svojim ljubavnikom u Australiju, piše The Independent.

"Jessica Patel ubijena je apliciranjem pritiska na njezin vrat. Zadavljena je", rekao je na sudu tužitelj Nicholas Campbell. "Tužiteljstvo tvrdi da je plastična vrećica za namirnice korištena kao sredstvo za vezivanje i davljenje."

Mitesh Patel se na sudu ispočetka pojavljivao u svojstvu svjedoka sve do trenutka kada je policija uočila da na vratu ima ogrebotine. Tužitelj Campbell tvrdi da je Patel imao motiv za ubojstvo supruge, budući da je bila vlasnica nekoliko polica životnog osiguranja.

"Planirao je iskoristiti te novce kako bi u Australiji započeo novi život s osobom koju je istinski volio i koju je smatrao svojom srodnom dušom - drugim muškarcem", rekao je Campbell. "Mitesh i Jessica Patel zajedno su vodili ljekarnu, a upoznali su se još tijekom studija. No, Mitesh je svoju ženu varao s muškarcima koje je upoznao putem aplikacije Grindr (aplikacija korisnicima nudi mogućnost upoznavanja gej muškaraca, op.a.)."

Sud je čuo da je Patel prije čak pet godina na internetu pokušao doznati koliko je inzulina potrebno da se ubije zdrava osoba koja ne boluje od dijabetesa. Farmaceut se osim toga interesirao o "životu nakon gubitka supružnika", "ponovnoj izgradnji života godinu dana nakon gubitka supružnika" i "ugovaranju pogreba".

Patel optužbe odbacuje te tvrdi da se toga dana kući vratio iz šetnje i uočio da mu je provaljeno u dom. Porotnicima je, međutim, rečeno da je nakon ubojstva žene napustio svoj dom te da je uočen kako se čudno ponaša. Tužiteljstvo tvrdi da se Patel nakon ubojstva vratio kući, lažirao provalu i u kovčeg s odjećom sakrio tvrdi disk sa snimkama nadzornih kamera.

Suđenje još uvijek traje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:28