LJUBAVNICA ELONA MUSKA

FATALNA UMJETNICA KOJA JE ZALUDJELA PROBLEMATIČNOG MILIJARDERA Zbog nje je objavio lažni tvit. I sad mora platiti 20 milijuna dolara kazne

 
 REUTERS

Žena koju je upoznao tek ove godine koštala ga je 20 milijuna dolara.

Claire Boucher, poznatija pod scenskim imenom Grimes, kanadska je konceptualna umjetnica s kojom je problematični milijarder Elon Musk službeno objavio vezu u svibnju. Njihovu se vezu moglo pratiti na društvenim mrežama, na kojima su oboje vrlo aktivni, ne samo putem fotografija u kojima su mogli prikazivati samo površne i dobro filtrirane trenutke.

Priznanje

No, Grimes je zasad najpoznatija kao femme fatale za Elona Muska. Naime, investitor je priznao da je ona upetljana u skandal koji ga je gotovo koštao direktorskog mjesta u Tesli. Bio je to posljednji u nizu gafova koji muče Muska. Međutim, ovaj je bio najozbiljniji. Naime, Musk je na Twitteru nedavno objavio da povlači svojega proizvođača električnih automobila Teslu s burze te da će ponuditi 420 dolara po dionici. “Sredstva osigurana”, napisao je Musk te izazvao lančanu reakciju u financijskom svijetu.

No, ne samo da se uskoro saznalo da je Musk lagao da postoje sredstva za reotkup Teslinih dionica, nego se i otkrilo da je jedan od razloga neobične i nesmotrene objave bila upravo Grimes.

Naime, u dokumentima američkog SEC-a, tijela koje se bavi zaštitom investitora i koje je zbog lažnih objava tužilo Muska, navodi se da je Musk izračunao i namjerno zaokružio cijenu dionice na 420 dolara jer je “mislio da će to biti smiješno njegovoj djevojci”. Naime, 420 je simboličan broj u kulturi pušača kanabisa, kojoj je sklon i Musk. “420” jedan je od termina koji označavaju uživanje marihuane. Značajan je i datum 20. travnja jer to je dan proslave kontrakulture koji se često koristi ne samo za proslavu uživanja u marihuani, nego i za prosvjede kojima se traži legalizacija te lake droge.

Zbog Muskove odluke da se tako poigra investitorima ovih je dana kažnjen iako se izvukao nagodivši se na sudu. SEC je objavio da je Musk pristao isplatiti 20 milijuna dolara kazne zbog kaosa koji je izazvao šireći lažne informacije internetom. Musk je ostao izvršni direktor Tesle, ali mora napustiti položaj predsjednika uprave. A žena zbog koje je to učinio pokazuje se kao prolazna, ali skupa avantura.

Grimes se razlikuje od dosadašnjih ljubavi vlasnika tvrtki SpaceX i Tesla. Dosad je dvaput rastavljeni 47-godišnji otac šestero djece izlazio s prominentnim i vrlo uspješnim ženama. Grimes je, iako članica estrade - glazbenica i producentica, pravu slavu stekla vezom s Muskom. Moglo bi se reći da su društvene mreže obilježile njihovu vezu. Ondje su se za početak i upoznali, međusobno si ostavljajući poruke, a bilo je jasno da dijele smisao za humor i fascinaciju umjetnom inteligencijom. U javnosti su se prvi put pojavili na gala večeri u Metropolitanu, što je tradicionalni event koji u slavnom njujorškom muzeju svake godine priređuje časopis Vogue.

Instagram

Instagram
Grimes

Tajna veza

Tabloidi su najavili da će se par pojaviti na događaju, navodeći da se tajno viđa “već nekoliko tjedana”. Navodno je Grimes privukla Muskovu pažnju komentarom vlastite pjesme na Twitteru nakon čega joj se bogati investitor javio privatnom porukom. Osim u stvarnosti, nastavilo se njihovo druženje i u cyber svijetu. U medijima su završile objave u kojima je Grimes branila Muska na Twitteru.

Međutim, te su objave danas izbrisane, što pokazuje da je njihova veza, ako još traje, u krizi. Između ostalog, Grimes je branila dečka kad se našao na udaru zbog sindikata. Tvrdila je da Musk nikad nije pokušao zaustaviti stvaranje sindikata u Tesli za razliku od tvrdnji medija. Čak je izjavila da je Musk poticao stvaranje sindikata.

Talent

Branila ga je i u srpnju kad je otkriveno da je uplatio donaciju američkim republikancima. “Svaka kompanija koja se bavi tim biznisom mora donirati republikancima kako bi radila. To je cijena za poslovanje u Americi i to rade svi. Elon mnogo više, apsurdno više, donira za zaštitu prirode”, poručila je tada Grimes. Grimes, odnosno Claire Boucher odrasla je u Vancouveru gdje je pohađala školu primijenjene umjetnosti, a potom je upisala Sveučilište McGill u Montrealu gdje se okrenula glazbi.

Nakon što ju je prijatelj zamolio da otpjeva prateće vokale u njegovu bendu, shvatila je da je talentirana. Počela je snimati glazbu. Objavila je 2010. prvi album na kaseti “Geidi Primes”, a potom drugi nazvan “Halfaxa”. Napustila je fakultet i otišla na turneju sa švedskom pop senzacijom Lykke Li.

Dvije godine kasnije potpisala je ugovor za britanskog indie izdavača i objavila album “Vision”, kojim se napokon probila na glazbenu scenu. “Vision” je osvojio nagradu Juno za album godine u kategoriji elektroničke glazbe, a časopis Pitchfork njezinu je pjesmu “Oblivion” nazvao “najboljom dosadašnjom pjesmom desetljeća”. Četvrti studijski album “Art Angels” objavila je krajem 2015. .Single “Flesh without Blood” s tog albuma govori o liku kojeg je sama izmislila, Rococo Basilisk, osuđenoj da je zauvijek proganja umjetna inteligencija, no koja istodobno “podsjeća na Mariju Antoanetu”, objasnila je u intervjuu za Fuse Grimes, zasad najskuplja avantura vlasnika Tesle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:33