UTVRĐUJU MU IDENTITET

FBI PROVEO DNK ANALIZU TINEJDŽERA KOJI SE JAVIO POLICIJI TVRDEĆI DA JE OTET 2011. 'Rezultat je negativan, to nije dječak čiji je nestanak prijavljen'

 
 Timmothy James Pitzen - Little Boy Lost / Facebook

Dječak (14) koji je lutao ulicama Newporta u američkoj državi Kentucky i kazao tamošnjoj policiji da je on zapravo Timmothy Pitzen, dječak iz Aurore u Illinoisu koji je netragom nestao 2011., nije govorio istinu, potvrdila je analiza DNK, a objavio FBI.

U lokalnoj policiji navode da je 14-godišnjak policijskim službenicima kazao da je pobjegao dvojici otmičara u Cincinnatiju i zatim prešao preko mosta u Newport u Kentuckyju. Kazao im je da se zove Timmothy Pitzen, kojemu se svaki trag izgubio 11. svibnja 2011., nakon što ga je majka izvela iz škole. Odvela ga je na trodnevni izlet prije nego je sama otišla u hotel i ubila se. Ostavila je pritom poruku u kojoj je napisala da je njezin sin na sigurnom, ali je dodala: 'Nikad ga nećete naći'.

Tinejdžer koji se sada javio policiji navodno je rekao da je rođen 18. listopada 2004., istog dana kao i nestali Timmothy, a također je kazao da mu je srednje ime James.

U policijskom izvješću se također navodi da je dječak tvrdio kako je uspio pobjeći dvojici otmičara koji su ga držali zatočenog sedam godina. Naveo je i da su ga otmičari u zadnje vrijeme držali u gostionici 'Red Roof' u Cincinnattiju.

Očevici koji su vidjeli 14-godišnjaka kazali su da mu je lice bilo puno modrica i da se doimao vrlo uplašenim. Jedna žena je otkrila da joj je rekao kako je trčao dva sata i da su ga tijekom sedam godina zatočeništva premještali posvuda.

Policiji je dao i detaljan opis navodnih otmičara, rekao je da su to bijelci koji izgledaju kao bodybuilderi.

U ovom trenutku nije poznato tko je zapravo dječak koji se javio policiji i je li zaista bio žrtva otmice.

Nekoliko policijskih odjela je kontaktiralo gostionice koje nose naziv 'Red Roof' u Cincinattiju i u sjevernom dijelu države Kentucky, ali zaposlenici s kojima su razgovarali nisu prepoznali nikoga tko bi odgovarao opisu dječaka koji se javio policiji, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 00:55