OSTALI SU SABRANI

FOTO: 26 SATI STRAVE U ZEMLJI KROKODILA Spašeni nakon što su na originalan način uspjeli policiji otkriti gdje se nalaze...

Nakon noći provedene u vozilu te neizvjesnosti koja je potrajala čak 26 sati koliko su se već vodili kao nestali, uzeli su stvari u svoje ruke te u blizini vozila u blatu ispisali riječ 'POMOĆ'
 Facebook, policija

Vikend je za jedan australski bračni par trebao proći u druženju, ribolovu te istraživanju nacionalnog parka Keep River smještenog na granici Zapadne Australije i australskog Sjevernog teritorija.

No, aktivni izlet na otvorenom za Shantelle Johnson i njenog partnera Colena Nulgita u jednom je trenutku krenuo loše jer su terencem zaglibili u mulju udaljenog močvarnog područja parka prepunog krokodila.

WA Police

Par se na sve načine pokušao izbaviti iz nevolje kopanjem rupa i podmetanjem predmeta pod kotače, no vozilo se nije pomaklo ni za milimetar.

"Bili smo prilično uplašeni i zabrinuti, ali smo se nadali da će netko brzo doći i pomoći nam", kasnije je za ABC News izjavila Shantelle Johnson.

Proveli su noć u terencu s malo hrane i nekoliko boca vode te vrlo malo spavali jer su ranije uočili tragove krokodila, a kada se digla morska plima, s obzirom na to da su zapeli u mulju tik uz morsku obalu, stigli su i golemi opasni slanovodni gmazovi, što je za par bilo jezovito iskustvo.

Shantelle Johnson Facebook

Nakon noći provedene u vozilu te neizvjesnosti koja je potrajala čak 26 sati koliko su se već vodili kao nestali, uzeli su stvari u svoje ruke te u blizini vozila u blatu ispisali riječ “POMOĆ” pa zapalili vatru kako bi iz službe za spašavanje lakše uočile.

Spasioci su već bili nadlijetali golemi teritorij parka nakon što su Shantelle i Colen od obitelji bili prijavljeni kao nestali, kada su ugledali dim vatre i znak u blatu.

, Image: 383647941, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Srećom, par je prije izleta rekao obitelji kamo idu i kada ih mogu očekivati kod kuće, što je bio presudan detalj koji su pohvalili u policiji iz mjesta Kununurre.

"Priča je mogla završiti i drukčije da to nisu učinili", rekao je za ABC News narednik Dean Andrzejaczek, a kako se više ne bi našli u sličnoj situaciji savjetovao je par da prije idućeg sličnog izleta investiraju u off-road opremu za njihov terenac za bolju prohodnost izvan asfalta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:06