TURISTIČKA DESTINACIJA

FOTO: 'Aleluja Planina' iz Avatara postoji u - Kini!

Kineske su vlasti preimenovale 150 metara visoku stijenu, 'Stup između Raja i Zemlje', po kojoj je nastao dio svijeta iz Avatara u naziv iz popularnog filma
 Alpha Press

Već je odavno znano kako su Kinezi sposobni učiniti bilo što da poboljšaju svoju turističku ponudu i privuku još više posjetitelja. Koliko su spremni žrtvovati vlastitu tradiciju za bolju posjećenost najbolje pokazuje posljednji primjer.

Naime, kineski turistički biro okruga Zhangjiajie u pokrajini Hunan najavio je u ponedjeljak kako će poznati 'Južni stup Raja', to jest 'Stup između Raja i Zemlje', uspravna stijena visoka 150 metara koju je James Cameron iskoristio kao predložak za stvaranje dijela svijeta u filmu 'Avatar', nositi ime 'Aleluja Planaina' (Hallelujah Mountain).

Taj naziv, ali i izgled, nosi jedan dio lebdećih planina na filmskom svijetu Pandora na kojem se zbiva radnja Avatara.

Promjenom imena Kinezi planiraju odati čast velikom redatelju i scenaristu Avatara koji će uskoro postati najuspjeliji film svih vremena, ali i dodatno pojačati potencijal ovog turističkog mjesta.

Nekadašnji 'Južni stup Raja' se izdiže čak 150 metara iznad zemlje te 1074 metra iznad mora i vrlo je poznat kao dio slikovitog pejsaža 'tri tisuće planinskih vrhova' u turističkom gradu Zhangjiajie.

- Planinski vrh nismo preimenovali jer slijepo pratimo tuđu kulturu, već time šaljemo poruku kako Zhangjiajie upija svijet u kojem se nalazi i kojem pripada - zaključio je Song Zhiguang, direktor ranije spomenutog turističkog biroa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:47