NE PONOVILO SE

FOTO: BOMBE, POTRESI, TAJFUNI, URAGANI I TRAGIČNE ZRAKOPLOVNE NESREĆE Najveće katastrofe po kojima ćemo pamtiti godinu kojoj srećom odbrojavamo zadnje

 REUTERS

Ove se godine dogodilo toliko velikih terorističkih napada, padova zrakoplova, razornih potresa i devastirajućih tropskih oluja da smo mnoge od njih već i zaboravili. Ove je godine ponovno oboren crni rekord, pa je izmjerena najviša prosječna temperatura na Zemlji od kad postoje mjerenja - čak 1,2 stupnja celzijusa. Takav drastičan porast uzrokuje sve intenzivnije klimatske promjene, pa su ove godine tisuće ljudi stradali od prirodnih nepogoda, od neviđene sniježne mećave u SAD-u, nezapamćenog toplotnog vala u Indiji, do stravične tropske oluje Matthew.

Serija razornih potresa pogodila je Italiju, Japan i Ekvador, u kojima je nestalo gotovo 1700 života, a uz neopisivu materijalnu štetu stradala je i neprocjenjiva povijesna baština.

Godinu su obilježile i tri tragične zrakoplovne nesreće s više od 50 poginulih, a najstrašnija se dogodila prošli mjesec, u kojoj je stradao gotovo cijeli nogometni tim brazilskog prvoligaša.

Teroristički napadi na područjima EU, Turske i SAD-a širili su strah od izbjeglica i muslimana, a ukupno su odgovorni za smrt više od 150 ljudi.

Pogledajte cijelu rekapitulaciju najgorih katastrofa ove godine:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:20