DONACIJE

FOTO: BOŽIĆNO DRVO I JASLICE POSTAVLJENI U VATIKANU Papa Franjo: 'Ova smreka predstavlja simbol nade'

 
 REUTERS

Božićno drvce i jaslice, donacije iz talijanske pokrajine čije su šume devastirane olujom, postavljeni su u četvrtak na Trgu svetog Petra u Vatikanu koji se počeo pripremati za božićno vrijeme.

Drvo i jaslice donirale su dvije planinske zajednice sa sjeveroistoka Italije, iz pokrajine Trentino-Alto Adige, čije su šume devastirane olujama u listopadu 2018. godine.

The Vatican Christmas tree is lit up during a ceremony in St. Peter's Square at the Vatican, December 5, 2019. REUTERS/Remo Casilli
REUTERS

Papa Franjo primio je donatore prije inauguracijske ceremonije kojoj su prisustvovali vatikanski dužnosnici, ali ne i sam crkveni poglavar.

- Smreka koju ste donirali predstavlja simbol nade, posebice za vaše šume, kako bi se počistile što prije i započelo pošumljavanje - rekao je Franjo.

Drvo i jaslice ostat će na Trgu do 12. siječnja, objavio je Vatikan.

The Vatican Christmas tree is lit up during a ceremony in St. Peter's Square at the Vatican, December 5, 2019. REUTERS/Remo Casilli
REUTERS

Papa Franjo je u nedjelju posjetio Greccio, gradić sjeverno od Rima u kojem je sveti Franjo Asiški 1223. postavio prve jaslice i u pismu "Admirabile signum" govorio o njihovu značaju kao "prekrasnoj obiteljskoj tradiciji".

- Nadam se da ovaj običaj neće nikad prestati i da će, kad god ga se zaboravi, biti ponovno otkriven i oživljen - poručio je papa Franjo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:45