SKRIVENE U GRMLJU

FOTO: CURICE OTIŠLE U ŠETNJU PA NESTALE U ŠUMI Lutale su gotovo 48 sati po velikoj hladnoći, kažu da su slijedile tragove jelena...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.03.2019. u 17:06

Humboldt County Sheriff's Office

 

Policija i volonteri nakon dva dana pronašli su sestre izgubljene u šumi. Leia (8) i Caroline (5) Carrico na sigurnom su i dobro se osjećaju. Iz svog doma u Sjevernoj Karolini odlutale su i izgubile se u šumi gdje su 44 sata provele na hladnoći i kiši, objavio je Ured šerifa okruga Humboldt.

Djevojčice su pronađene kako se skrivaju u grmlju. Preživjele su pijući vodu s lišća borovnice i jedući energetske pločice koje su ponijele sa sobom. Bile su dobro raspoložene s obzirom na okolnosti, rekao je šerif William Honsal dodajući da je njihov pronalazak ‘pravo čudo’.

Humboldt County Sheriff's Office / Facebook
 

Majka djevojčica Misty Carrico pozvala je policiju kad je primijetila da su joj kćeri u petak poslijepodne nestale. Sestre su je pitale smiju li u šetnju u blizini njihove kuće u Benbowu, nedaleko od rijeke Eel, no ona im nije dozvolila.

 

Međutim, djevojčice su ipak napravile po svome. Kad je primijetila da ih nema, Misty ih je krenula tražiti, prvo sa susjedima i prijateljima, a onda je pozvala policiju. Deseci policajaca, stručnjaka i volontera uključilo se u potragu s helikopterima i psima, piše BBC.

 

Curice su pronašli u nedjelju ujutro oko 2,3 kilometra od doma, samo nekoliko sati prije nego što je počela oluja. Spasiocima su rekle da su pratile trag jelena i tako se izgubile, a onda su odlučile ostati na tom mjestu. Liječnici koji su ih pregledali na licu mjesta rekli su da su samo promrzle i dehidrirane.

- Divno je primiti ovako lijepe vijesti, znati da su na sigurnom. Koliko imamo ovakvih potraga koje na koncu završe u suzama i tragedijom - rekao je šerif Honsal.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo