NESREĆA U DHAKI

FOTO: EKSPLOZIJA U TVORNICI Najmanje 20 radnika poginulo: 'Bojimo se da će taj broj rasti...'

 REUTERS

Najmanje 20 radnika je poginulo, a deseci su ozlijeđeni nakon što je velika eksplozija u subotu zapalila tvornicu u bangladeškoj prijestolnici Dhaki, priopćile su vatrogasne službe.

Jutarnja eksplozija bojlera u tvornici Tampaco Foils, koja se nalazi 20 kilometara sjeverno od Dhake, uzrokovala je djelomično urušavanje zgrade, rekao je Mohamad Rafikazaman iz vatrogasne službe.

Liječnik u lokalnoj bolnici rekao je kako je u mrtvačnicu dopremljeno 17 tijela, a mnogi se liječe od višestrukih ozljeda, uključujući opekline.

Rescue team members remove a dead body at a garment packaging factory after a fire broke out outside of Dhaka, Bangladesh, September 10, 2016. REUTERS/Mohammad Ponir Hossain
REUTERS

Nakon što su se šest sati borili s gašenjem vatre, vatrogasci pokušavaju ući u srušenu zgradu od četiri kata oko koje se nadvio crni dim, pokazuju televizijske snimke.

Broj umrlih mogao bi narasti, rekao je policijski službenik Harun-ar-Rašid.

Firefighters extinguish a fire at a garment packaging factory outside of Dhaka, Bangladesh, September 10, 2016. REUTERS/Mohammad Ponir Hossain
REUTERS

Tvornica Tampaco Foils proizvodi pakiranja za duhanske i druge proizvode, a neki od njezinih klijenata su American Tobacco i Nestle.

Bangladeške tvornice, koje većinom proizvode odjeću, pakiranja i tekstil, često pogađaju nesreće zbog loše provedbe pravila o sigurnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:10