'POŽELITE IM DOBRODOŠLICU I SREĆU ZA DALJE'

FOTO: IDA PRESTER POKAZALA JE KAKO TREBA DOČEKATI IZBJEGLICE 'Nema suza, oni koji su uspjeli djecu živu prebaciti ovdje već su pobijedili...'

 Facebook

'Jučer smo proveli divan dan. Došli smo patetični i tronuti, a dočekao nas je glasan smijeh. Vesela, slatka, zaigrana djeca. Vole lopte, sladoled, skrivača i igrice na telefonu. Rado se fotkaju i provjeravaju kako su ispali. Roditelji stidljivo uzimaju pakete, opuste se kad kažemo 'for babies'. Neki samo šute, drugima se bas druži s nama, pozivaju nas da sjednemo. Nema suza, oni koji su uspjeli djecu živu prebaciti ovdje već su pobijedili. Takve smo barem mi sreli', napisala je Ida Prester na Facebooku nakon susreta s izbjeglicama u beogradskom parku.

Tamo u šatorima smješteni su migranti iz Sirije, Iraka i Afganistana, koji bježe od ratnih prilika u svojim zemljama u nadi da će pronaći bolji život.

Voditeljica kaže da tamo ostaju dan-dva, a onda kreću za Njemačku jer, kažu, tamo jedino ima posla.

'Dođite u park kad ulovite vremena da im poželite dobrodošlicu i sreću za dalje. Mislim da to najviše znači', poručila je Ida, koja u Beogradu živi sa suprugom i sinom.

Kaže da izbjeglicama najviše trebaju vlažne maramice jer nemaju gdje prati djecu. Također im je potrebno i adaptirano mlijeko te dječja odjeća i obuća za jesen.

Od slatkiša im je, po savjetu poznanice, donijela datulje i rahat lokume, jer su na to navikli.

'Sretan put, mali ortaci!', napisala je na kraju dirnuta voditeljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:38