TIVAT

FOTO: 'ISTRČAO JE NA ULICU KAO ŽIVA BUKTINJA, PROLAZNIK GA JE BACIO U TRAVU I UGASIO' Bitka za život svećenika: Teško opečen u eksploziji plinske boce

 
 SZS Tivat / Facebook

Svećenik Kotorske biskupije Jakov Jurendić teško je ozlijeđen u eksploziji plina i požaru koji je oko pet sati ujutro u subotu izbio u kući u vlasništvu Crkve u Kaluđerovini kod Tivta i prevezen je na liječenje u Klinički bolnički centar u Podgorici.

Iz još neutvrđenih razloga eksplodirala je plinska boca te izazvala požar na katu kuće kojom se koriste svećenici koji službuju u samostanu na obližnjem otočiću Gospe od Milosti u Tivatskom zalljevu.

Vatrogasci su odmah intervenirali i na licu mjesta našli teško ozlijeđenog svećenika kojem su već pokušali pomoći građani koji su se ondje zatekli.

Prema tvrdnji očevidaca, 71-godišnji svećenik Jakov Jurendić bio je zahvaćen požarom i poput žive buktinje istrčao je na ulicu.

Prvi su mu u pomoć pritekli radnici osiguranja iz obližnjeg hotela „La Perla“ i Tivćanin Tonći Francesković koji je nesretnog Jurendića stavio u svježe otkose trave da bi ugasio plamen na njegovoj odjeći.

Ozlijeđenog svećenika zbirnula je ekipa Hitne pomoći iz Tivta i zatim prevezla u Opću bolnicu Kotor.

Zbog teških opeklina koje su zahvatile veću površinu njegovog tijela, svećenik Jurendić je životno ugrožen pa je prevezen na dalje liječenje u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:52