ZAKUHAVANJE SUKOBA

FOTO Iz Libanona raketirali Izrael, Izraelci odgovorili snažnim artiljerijskim napadom

Projektili nisu uzrokovali ljudske žrtve ili veću štetu, a za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad
 AP

JERUZALEM - Prvi put u posljednje dvije godine sinoć su tri rakete ispaljene s područja Libanona prema Izraelu , na što je izraelska artiljerija uzvratila paljbu te dodatno zahladila već vrlo napete odnose, priopćila je u utorak izraelska vojska.

Projektili nisu uzrokovali ljudske žrtve ili veću štetu, a za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad. Vojska je naglasila kako su najmanje tri rakete pale na Izrael, na što je artiljerija udarila prema mjestu njihova lansiranja.

UN-ove sigurnosne snage u južnom Libanonu, UNIFIL, pojačale su svoju prisutnost i patrole kako bi se izbjeglo novo nasilje. Snage UN nalaze se u Libanonu kako bi održale prekid paljbe dogovoren nakon jednomjesečnog rata libanonske gerile Hezbollaha i Izraela u ljeto 2006. godine.

Izraelski dužnosnici ne vjeruju da je Hezbollah uključen u najnoviji napad te sumnjaju kako će se incident pretvoriti u žešći sukob. Međutim, u službenom priopćenju Izrael smatra odgovornom libanonsku vladu jer nije uspjela spriječiti napada .

Libanonski vojni dužnosnik navodi kako je s područja Libanona ispaljena tek jedna raketa na što je Izrael odgovorio s čak šest.

U jednomjesečnom ratu 2006. godine poginulo je 1200 Libanonaca te 160 Izraelaca.

Izraelski vojnici provjeravaju štetu na kokošinjcu kojeg je pogodila raketa (AP Photo/Yaron Kaminsky)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:34