USPAVALI GA

FOTO: KAKO SU VATROGASCI IZ JEDNOG VRTA SPAŠAVALI PLANINSKOG LAVA 'Ugledao sam ga dok sam radio. Bio je na grani, 15 metara iznad mene...'

 
 Vatrogasci okruga San Bernardino

Vatrogasci su u subotu poslijepodne na privatnom posjedu u američkom gradu San Bernardinu u saveznoj državi Kaliforniji s drveta spasili veliku mačku iz porodice puma, piše BBC.

Vlasnik posjeda spazio je planinskog lava dok je vrtlario. Planinski se lav u tom trenutku nalazio na grani drveta na visini od otprilike 15 metara. Područje je po dolasku vatrogasaca osigurano, a životinja je uspavana i spuštena uz pomoć nosiljke. Nakon što su je biolozi pregledali, puštena je nazad u divljinu.

Vatrogasci okruga San Bernardino
Vatrogasci okruga San Bernardino / FACEBOOK
Vatrogasci okruga San Bernardino / FACEBOOK

"Mladi planinski lavovi često znaju odlutati iz područja koje neki smatraju njihovim prirodnim staništem kako bi označili svoj teritorij", rekao je Kevin Brennan, biolog kalifornijske Agencije za ribu i divljač. Šef Agencije Rick Fischer rekao je da bi ekstrakcija životinje bila teža da vatrogasci nisu došli unutar nekoliko minuta s ljestvama.

"Zajednica ne bi bila sigurna da je planinski lav ostavljen na drvetu", rekao je Fischer u objavi na Facebook stranici vatrogasne službe okruga San Bernardino.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:05