'MIR'

FOTO: KAKVA POGREŠKA ISKUSNOG PILOTA! Pravio se važan pred djevojkom i zbog jedne fotografije dobio otkaz!

 
 Screenshot / SINA WEIBO

Kineski je pilot prizemljen nakon što je u nedjelju kineskom društvenom mrežom Sina Weibo počela kružiti fotografija nepoznate žene u pilotskoj kabini, što je grubo kršenje sigurnosnih protokola koje propisuje Kineska agencija za civilno zrakoplovstvo, piše CNN.

Na fotografiji se može vidjeti kako žena obučena u civil sjedi u pilotskoj kabini na pilotovom sjedištu te prstima pokazuje znak "mir". "Jako sam zahvalna pilotu! Jako sam uzbuđena", napisala je žena iz fotografije uz fotografiju.

Fotografiju je uočio kineski bloger koji prati zrakoplovstvo te napisao da je snimljena u zrakoplovu kineske zrakoplovne tvrtke Air Guilin i to tijekom leta. Žena je u međuvremenu obrisala originalnu fotografiju koju je objavila na Sina Weibu. Fotografija je u međuvremenu postala viralna senzacija, a blogerova objava u ovom trenutku ima 22 tisuće lajkova.

Avioprijevoznik je potvrdio da se incident dogodio 4. siječnja na letu iz Guilina za Yangzhou. Air Guilin objavio je u ponedjeljak izjavu u kojoj stoji da je pilotu uručena doživotna zabrana letenja te da je osoblje zrakoplova suspendirano na neodređeno. Istraga incidenta traje.

Iz Air Guilina su rekli da im je sigurnost putnika prioritet te da ne toleriraju neprofesionalno ponašanje koje ga ugrožava.

Pilot kojemu je Air Guilin uručio doživotnu zabranu letenja odnosi se isključivo na njihovu tvrtku te da se isti može prijaviti za posao u drugim tvrtkama. "Na njima je da odluče hoće li ga zaposliti", rekao je predstavnik tvrtke.

Žena iz fotografije, ujedno i osoba koja je fotografiju prvotno objavila na Sina Weibu, identificirana je kao polaznica studentskog programa za stjuardesu pri Sveučilištu za turizam u Guilinu. Trenutno nije poznato je li žena osobno povezana s pilotom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:40