VRHOVNI VOĐA U INSPEKCIJI

FOTO: KIM JONG-UN RAZGLEDAO SVOJE NOVO ORUŽJE 'Jako sam zadovoljan. Snažna je! Imat će ključnu ulogu u obrani naše nacije...'

 
 KCNA / REUTERS

Sjevernokorejski mediji u utorak su izvijestili da je tamošnji vrhovni vođa Kim Jong-un proveo inspekciju nad nedavno sagrađenom podmornicom te da je tom prilikom istaknuo njezine taktičke mogućnosti i sustav naoružanja, prenosi Daily Mail.

Kim je fotografiran dok je s dužnosnicima Centralnog komiteta Radničke partije Koreje i rukovodećima za nacionalnu obranu hodao po platformi pored podmornice i davao im opaske koje su oni bilježili u svoje rokovnike.

North Korean leader Kim Jong Un visits a submarine factory in an undisclosed location, North Korea, in this undated picture released by North Korea's Central News Agency (KCNA) on July 23, 2019.    KCNA via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. SOUTH KOREA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SOUTH KOREA.
KCNA / REUTERS

Sjevernokorejski mediji pišu da je podmornica izgrađena pod "Kimovom posebnom pozornošću" te da će operirati u Japanskom moru, odnosno, kako ga zovu Južna i Sjeverna Koreja, Istočnom moru.

Središnja korejska novinska agencija KCNA nije izvijestila o vrsti naoružanja koje je ugrađeno u podmornicu i datumu izvršavanja inspekcije već su samo notirali da je Kim bio jako zadovoljan s podmornicom koju je nazvao "snažnom".

"U zemlji koja je na istoku i zapadu omeđena morem, podmornice igraju ključnu ulogu u obrani naše nacije", rekao je Kim te dodao da bi Sjeverna Koreja trebala nastaviti razvijati obrambene mogućnosti, pogotovo one mornaričke, koje uključuju i podmornice.

Kim je znanstvenike i dužnosnike nacionalne obrane koji su ga pratili tijekom inspekcije zadužio da daju doprinos ostvarivanju strateških inicijativa po pitanju upotrebe podmornica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:24