SKANDAL U KANADI

FOTO: MEDICINSKOJ SESTRI BEBA ISPALA IZ KRILA JER JE ZASPALA Očajna majka tuži bolnicu zbog nemara: 'Trebalo im je pet sati da mi jave za nesreću'

 FACEBOOK

Kelsey Bond rodila je blizance Keirana i Kaydena tri mjeseca prije termina, a liječnici su dječake zbog problema s dišnim sustavom zadržali u bolnici Belleville u Ontariju u Kanadi.

Krajem veljače ove godine medicinska sestra, koja se brinula za mališane, zaspala je dok je u krilu držala i hranila Keirana. Dječačić je pao na pod i udario glavom, a njegovateljicu, čiji identitet kanadski mediji nisu objavili, probudio je njegov histeričan plač.

FACEBOOK

- Sve se odigralo u tri sata ujutro, a iz uprave bolnice nazvali su me tek u osam. Čekali su pet sati! To je nedopustivo! Rekli su da im je žao, da je Keirana pregledao liječnik i da je s njim sve u redu. Poslije su mi poslali dokumentaciju u kojoj su naveli da pad nije ostavio nikakve posljedice na njegovo zdravlje. Taj telefonski poziv ostavio me u potpunome šoku. Samo sam spustila slušalicu, nisam mogla izgovoriti ni riječ - prisjetila se šokirana 20-godišnja majka, koja namjerava tužiti bolnicu zbog nemara, pišu strani mediji.

Nakon što su roditelji tražili drugo mišljenje i inzistirali da im sina premjeste u drugu bolnicu, ispostavilo se da je dječak ipak zadobio frakturu lubanje, a oporavak će trajati od šest do 12 mjeseci.

- Medicinska sestra koja je kriva za nezgodu nije dobila ni opomenu, a kamoli suspenziju ili otkaz. Isprika iz bolnice ne znači mi ništa. Takvo neprofesionalno osoblje ne bi smjelo raditi s djecom koja trebaju danonoćnu skrb. Umor nije i ne smije biti opravdanje kad su životi beba u pitanju - rekla je Kelsey Bond, koja sa suprugom Kyleom Kellerom ima i dvogodišnjeg sina Keegana.

- I mi smo ljudi i naravno da nam je žao kad se dogode ovakve nesreće. Medicinska sestra odmah je sve prijavila nadležnima. Provest ćemo internu istragu - rekli su iz bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:56