PRVA DAMA

FOTO: MELANIA OTIŠLA U POSJET TRUMPOVOM DJEČJEM LOGORU PA ZAPREPASTILA AMERIKU Svi su ostali zgroženi porukom na njezinoj jakni

 

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da je njegova supruga Melania na granici s Meksikom u obilasku centra za djecu migranata nakon burnih reakcija javnosti zbog odvajanja djece od roditelja koji su ilegalno ušli u Sjedinjenje Američke Države.

Melania Trump, koja je utjecala na svojega supruga te je on u srijedu potpisao izvršnu uredbu kojom ukida odvajanje obitelji ilegalnih migranata, krenula je u četvrtak ujutro u Teksas.

U.S. first lady Melania Trump signs a U.S. flag while touring the Lutheran Social Services of the South
REUTERS
Melania Trump

U graničnom mjestu McAllen Prva dama susrela se s voditeljima centra i zahvalila im se na "empatiji i njihovu trudu", piše agencija dpa. U tom centru boravi 55 djece u dobi između 5 i 17 godina iz srednjoameričkih država Hondurasa i El Salvadora.

Samo šestero njih odvojeno je od roditelja, a ostali su stigli kao maloljetnici bez pratnje, rekli su dužnosnici na koje se poziva agencija dpa. Centar je otvoren 2014. godine u zgradi koja je prethodno služila kao dom za starije i nemoćne.

U.S. first lady Melania Trump poses with local police officers at the McAllen airport as she prepares to depart after a visit to the U.S.-Mexico border area in McAllen Texas, U.S., June 21, 2018. REUTERS/Kevin Lamarque
REUTERS
Melania Trump

Predsjednik Trump u srijedu je rekao kako su se i njegova kći Ivanka te supruga Melania usprotivile politici razdvajanja obitelji.

Put u Teksas najvažnije je pojavljivanje Prve dame SAD-a u javnosti nakon što se podvrgnula operaciji bubrega 14. svibnja.

U.S. first lady Melania Trump poses in front of a U.S. flag after touring the Lutheran Social Services of the South
REUTERS
Melania Trump

Trump je u četvrtak objavio kako je uputio savezne agencije da počnu spajati obitelji i djecu koji su bili razdvojeni na američko-meksičkoj granici pošto su ilegalno ušli u zemlju, piše agencija Reuters. Dodaje i kako je to prvi korak u provedbi Trumpove izvršne uredbe protiv politike razdvajanja obitelji koja je potaknula lavinu kritika i osuda.

Melania posjetila djecu migrante u jakni na kojoj je pisalo 'Doista me nije briga, a vas?'

Jakna koju je u četvrtak nosila američka prva dama Melania Trump za posjeta prihvatnom centru za djecu na granici s Meksikom, u jeku polemike o migrantskoj politici njezina supruga, potaknula je brojne reakcije, pa i oštre kritike.

Melania Trump je na ulasku u zrakoplov kojim je letjela u McAllen, u Teksasu, bila u smećkastoj jakni marke Zara, piše Daily Mail, s porukom ispisanom na leđima: "Doista me nije briga, a vas?"

U.S. first lady Melania Trump boards the plane as she departs Joint Base Andrews on her way to Texas, in Maryland, U.S., , June 21 2018. REUTERS/Kevin Lamarque - RC15DB421FC0
REUTERS/Kevin Lamarque
Melania Trump u spornoj jakni na kojoj piše ''Doista me nije briga, a vas?"

U.S. first lady Melania Trump walks from her to airplane to her motorcade wearing a Zara design jacket with the phrase
REUTERS/Kevin Lamarque

Prva dama nakon dolaska nije više bila u toj jakni, ali društvene mreže su se već bile 'zapalile'.

Zlatko Vitez 080618
Twitter

"Nije šala. Melania Trump je nosila jaknu s porukom 'Doista me nije briga, a vas?' idući u prihvatne centre za djecu. Nemam riječi", objavio je na Twitteru Zac Petkanas, član Demokratske stranke.

Na Twitteru su zaredala pitanja i najrazličitija tumačenja, a neki su se pitali je li riječ o poruci upućenoj javnosti ili ... njezinu suprugu.

Glasnogovornica Prve dame Stephanie Grisham rekla je pak da "nije bilo skrivene poruke".

"To je samo jakna (...) Nakon važnog posjeta Teksasu danas, nadam se da se glasila neće usredotočiti na njezinu odjeću", rekla je.

No, da to ipak nije bila 'samo jakna', nakon bujice kritika dao je do znanja Melanijin suprug Donald, koji je na Twitteru napisao da je poruka na jakni upućena 'fake news' medijima.

- Melania je shvatila koliko su nepošteni, doista je više nije briga, napisao je Trump.

(HINA, JL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:10