ZLOČIN U HERCEGOVINI

FOTO: NA OVOM MJESTU PRONAĐENO JE TIJELO MUČKI UBIJENE LANE BIJEDIĆ Nesretna djevojka još je bila živa kada ju je ubojica bacio u rijeku

 
Lana Bijedić
 Dnevni avaz

Opsežna istraga brutalnog ubojstva Lane Bijedić (19) iz Mostara traje već 18 dana. IstražiteljskI tim MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona posljednjih dana traga za mjestom na kojem je nesretna djevojka ubijena u nadi da će ondje pronaći neki trag.

Podsjetimo, tijelo ubijene 19-godišnjakinje pronađeno je u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, točno ispod vijadukta autoceste A1 koja vodi prema Bijači.

U ovom šokantnom slučaju najintrigantija je činjenica da na mjestu pronalaska tijela nisu pronađeni tragovi krvi, iako je nesretna Lana, kako je to pokazala i obdukcija, zadobila više udaraca.

Obdukcijski nalaz pokazao je da je djevojka brutalno pretučena tvrdim i tupim predmetom, a potvrđeni su i tragovi davljenja. Ono što je posebno šokantno jest da je 19-godišnjakinja još bila živa kada ju je ubojica bacio u rijeku.

Novinarska ekipa Avaza jučer je ponovno posjetila Studence gdje su pronašli točno mjesto na kojem je pronađeno Lanino tijelo.

Beživotno tijelo pronašao je ribar koji ondje peca svaku večer. Iz izvora bliskih istrazi Avaz doznaje da mještanin u prvi tren nije bio siguran da se radi o ljudskom tijelu. Naime, tijelo djevojke se nalazilo na dubini od oko jednog metra, licem je bila okrenuta prema dnu rijeke, dok joj je preko glave bila navučena kapuljača od trenirke.

Dnevni avaz

Tek kada je primijetio da joj desna noga viri iz vode, dok je lijeva bila potpuno potopljena, čovjek je shvatio da se radi o ljudskom tijelu.

U potrazi za točnim mjestom ubojstva istražitelji sada obilaze širi lokalitet. Među sumnjivim mjestima je kupalište Božjak na kojem je Lana često bila tijekom ljeta s prijateljicama i majkom.

Istražitelji će ponovno pomno pregledati snimke s nadzornih kamera kako bi razriješili enigmu Laninog kretanja od mjesta Trebižat, kako su kamere to zabilježile, do Studenaca.

Dnevni avaz

Iz Tužilaštva ne žele davati više detalja o istrazi u ovom slučaju, a jedan od tužitelja u ovom predmetu dao je osobnu garanciju da će se slučaj razriješiti.

"Dobronamjerno savjetujem onome tko ima veze sa slučajem da ode na policiju i sam se prijavi", rekao je tužitelj Josip Aničić za Avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:23