VOZAČ SE UBIO?

FOTO: NAPAD U NJEMAČKOJ Dostavnim vozilom se zaletio u pješake, najmanje tri osobe poginule na licu mjesta, deseci ranjenih!

 
 Twitter / Paul Fegmann

U njemačkom gradu Munsteru dostavno vozilo se zaletjelo na pješake, a prema prvim informacijama četiri osobe su mrtve, a najmanje 20 ih je ranjeno. Napad se dogodio u samom centru grada, na području punom ugostiteljskih objekata i iznimno popularnom među turistima.

Vlasti ovaj incident tretiraju kao teroristički napad.

U galeriji pogledajte fotografije s mjesta napada!

Spiegel prenosi lokalni Rheinische Post koji piše da je navodno troje ljudi poginulo, uključujući i napadača, a barem dvadeset ih je ozlijeđeno. Šest osoba je u životnoj opasnosti.

Također, iz policije priznaju da je situacija na terenu prilično zbunjujuća i mole ljude na šire glasine.

Mole građane da se maknu s područja, koje je sada pod opsadom policije i hitne pomoći. Helikopteri se spuštaju na mjesto napada i prevoze ozlijeđene u bolnicu.

Policija je potvrdila da se počinitelj upucao nakon napada i dodala da se detaljno češlja teren zbog mogućih postavljenih eksploziva. Bild navodi da je policija u vozilu pronašla sumnjivu torbu i to je razlog zašto je policija ispraznila cijelo područje.

RT donosi snimku s mjesta napada!

Rheinische Post navodi da imaju informacije da policija traga za još dvojicom pomagača, iako je glasnogovornica policije za Reuters rekla da više ne traže nikoga.

Münster se nalazi na sjeverozapadu Njemačke, otprilike 50-ak kilometara od granice s Nizozemskom. Napad se dogodio u starom gradu, na najfrekventnijem mjestu prepunom kafića i restorana.

Restaurant with Statue of a so-called Kiepenkerl, a Traveling Peddler with Pannier on his Back, at Spiekerhof, Muenster, Muensterland, North Rhine-Westphalia, Germany, Image: 218470065, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Huber images
Profimedia, Huber images
Restoran Kiepenkerl kod kojeg se dogodio napad popularan je u staroj gradskoj jezgri Muenstera

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:01