NEGIRA OPTUŽBE

FOTO: NEVIĐENI SKANDAL U SRBIJI Dok je tajnica pričala kako ju je lokalni šerif seksualno zlostavljao, u cijelom mjestu televizije su se zacrnile

 
 youtube, twitter

U općini Brus na jugu Srbije tri su žene optužile predsjednika općine Milutina Jeličića da ih je na različite načine seksualno zlostavljao. On sve demantira, a slučaj je navodno došao do Višeg javnog tužiteljstva u Kruševcu. Jeličić je član vladajuće Srpske napredne stranke.

Za 40-godišnju Sandru Milanović sve je počelo nakon prvog sastanka s Jeličićem u njjegovom uredu, još 2015. godine. Ona je kod njega došla radi dogovora o stažiranju.

'Bio je fin, pitao me čija sam', rekla je Milanović i dodala da je odmah nakon izlaska sa sastanka primila lascivnu poruku, a zatim i više njih, u kojima je Jeličić pisao da je uzbuđen. Ukupno je primila oko 200 njegovih poruka, a Milanović kaže da su se poruke prorijedile s vremenom kad je on shvatio da nije zainteresirana. Sve je, kaže, ispričala mužu.

Nove su neugodnosti uslijedile 2017. godine kada ju je Jeličić počeo dirati na jednom sastanku.

Slično je doživjela i Marija Lukić (30), također na jednom sastanku 2015. godine.

'Ubrzo sam dobila SMS poruku: "Cmok". Nisam reagirala jer mi je obećao posao. Danima mi je kasnije slao poruke, što sam pokazala i u bivšoj firmi i mojim sestrama', ispričala je Marija i dodala da se za vrijeme rada u Općinskom odboru njegove tadašnje stranke uvijek trudila da ne ostane nasamo s Jeličićem, no kad bi se to ipak dogodilo, on bi ju počeo dirati po grudima i nogama, rekla je za Novosti.

Obećavao joj je napredak na poslu, pa i zapošljavanje njezine sestre, ako bude s njim imala seksualni odnos. Ističe da je od Jeličićevih ljudi primala prijetnje. Tražili su od nje da obriše SMS poruke, no onaih je u međuvremenu počela objavljivati na društvenim mrežama.

Zanimljivo je da je Marija Lukić sinoć trebala gostovati u emisiji 'Život priča' Prve TV, no samo pet minuta prije emitiranja došlo je do kvara na kabelskoj mreži pa građani nisu mogli pratiti program. Marija Lukić je to objavila na Facebooku uz riječi 'Nadam se da je sada sve malo jasnije', javljaju Novosti.

2017. je neugodnosti imala i Snežana Bojić (30), koja je radila u knjižnici.

- Kad sam ostala sama s njim, počeli su napadi. Rekao mi je "dođi mala do mene", počeo me napadati, i uz stalno inzistiranje da ne pričam tati, obgrlio me je i uspio mi zavući ruku pod suknju', ispričala je i dodala da se to događalo više puta, a kasnije je zbog svega zatražila pomoć na psihijatriji.

Milutin Jeličić sve optužbe negira i ističe da za svoju nevinost ima dokaze koje je voljan pokazati sudu.

- Nikoga nisam ucjenjivao. Marija Lukić je poslednjih godinu dana tražila bolje radno mjesto, veću plaću, ali ja sam joj rekao da ju ne mogu postaviti za rukovoditelja dok ne završi fakultet. Otvoreno sumnjam da su poruke lažne, često mi je telefon bio u stranci na punjaču, događalo se i da tamo prenoći', ističe Jeličić i dodaje da će podnijeti kaznene prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:57