BILA JE U CRKVI

FOTO: NITKO JE NIJE VIDIO TJEDNIMA Pogledajte prvo pojavljivanje britanske kraljice Elizabete u javnosti nakon što ju je slomila teška prehlada

 REUTERS

Nakon što je zbog jake prehlade tjednima nije bilo nigdje, zbog čega su mnogi počeli nagađati da je možda oboljela od puno teže bolesti, engleska kraljica Elizabeta II. napokon se u nedjelju pojavila u javnosti.

Sa suprugom, princom Philipom, bila je na jutarnjoj misi u crkvi sv. Marije Magdalene blizu svoga imanja Sandringham u Norfolku.

Britain's Queen Elizabeth and her husband Prince Philip leave after a service at St. Mary Magdalene church in Sandringham, Britain January 8, 2017.   REUTERS/Alan Walter
REUTERS

Britain's Queen Elizabeth leaves after a service at St. Mary Magdalene church in Sandringham, Britain January 8, 2017.    REUTERS/Alan Walter
REUTERS

Odjevenu u kraljevsko-plavi kaput i šešir iste boje, Elizabetu su uz cestu pozdravljali oduševljeni građani dok im je ona mahala iz automobila.

Iako još djeluje slabo i iscrpljeno od viroze, kraljica se danas, pišu engleski mediji, družila i sa starijim unukom, princom Williamom, te njegovom suprugom Kate Middleton, koja u ponedjeljak slavi 35. rođendan.

Britanci su se zabrinuli nakon što se 90-godišnja Elizabeta II. nije pojavila na božićnoj i novogodišnjoj misi.

U isto vrijeme razbolio se i pet godina stariji Philip, vojvoda od Edinburgha, zbog čega je par na nekoliko dana morao odgoditi tradicionalno zimsko putovanje u Norfolk.

Iznimno ove godine kraljica i princ na imanje su putovali kraljevskim helikopterom, a dosad su to običavali raditi vlakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:52