STRAVA

FOTO: 'OTOK SMRTI' UZEO SVOJU SEDMU ŽRTVU U TRI GODINE Policija pronašla leš djevojke koja je živjela u misterioznom kultu

 Profimedia, Facebook

Policija na tajlandskom otoku Koh Tao usred džungle pronašla je mrtvu 30-godišnju Belgijku Elise Dallemange. Prizor na koji su naišli šokirao je i najiskusnije policajce, djevojka je visjela na stablu i bila je napola pojedena od guštera. Istraga je vrlo brzo završila i tajlandska policija zaključila je da se Elise objesila.

Međutim, njezina majka nikako se ne može složiti s tom pričom, ona je sto posto uvjerena da je netko drugi bio uključen u tragediju. Mlada Belgijka posljednje dvije godine živjela je u Tajlandu, bavila se jogom i tantrom, a često je bila gost i Koh Phanganu, otoku poznatom po divljim zabavama. Ono što je najvažnije, bila je članica Sathya Sai Baba kulta i živjela je sa samoprozvanim guruom.

Facebook

Ono što je najsumnjivije u cijeloj priči je da je Elise 17. travnja obavijestila gurua da se vraća kući, a 40 dana poslije policija ju je pronašla u raspadnutom stanju. Njezina slomljena majka, Michele van Egten, ne vjeruje u priču koju je konstruirala policija, već misli da njezina smrt ima veze s odlaskom iz sekte.

- Što više razmišljam, to sam uvjerenija da je policijska informacija potpuno pogrešna. Obećali su mi da će mi poslati nalaz obdukcije, ali meni još uvijek ništa nije stiglo - rekla je Michele za magazin Der Farang.

Majka je predložila dokaze da je s Elise razgovarala preko Skypea 17. travnja, dva dana ranije nego što se ukrcala na trajekt. Sada ostaje nepoznanica kako je završila na otoku Koh Tao umjesto da se iskrcala na kopnu.

, Image: 334883024, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

U svakom slučaju, Elise se pod lažnim imenom prijavila u kompleks bungalova na Koh Tau, a već sljedeće večeri na istom mjestu buknuo je požar. Ona je zatim pobjegla u 2,5 kilometara udaljen Poseidon Resort odakle je rezervirala kartu za Bangkok.

Njezino beživotno tijelo je otkriveno tek 27. svibnja nakon što su lokalci koji prate guštere zamijetili da se konstantno vraćaju u džunglu. Policija je objavila da se Elise ubila, te da nije pronađena nikakva poruka.

Ono što također začuđuje jest činjenica da su njezine stvari bile ukrcane na trajekt za kopno...

- Previše je tu čudnih stvari da bi vjerovala da se moja kći ubila. Pričala sam s njom, zvučala je i izgledala normalno, nije bilo ni traga depresije. Zašto bi kupila kartu za Bangkok i nakon toga otišla u džunglu i ubila se. Ne mogu priznati to objašnjenje policije, čekam završne nalaze - rekla je majka.

- Elise je putovala po Indiji, Australiji i Novom Zelandu, ali se uvijek vraćala u Tajland. Živjela je mjesecima s guruom Raaman Andreasom iz Njemačke. Društvo su im pravile još dvije djevojke...

Facebook

Otok Koh Tao u posljednje tri godine pravi je magnet za tragedije. Naime, u tom razdoblju policija je zabilježila čak sedam smrti od kojih su neke totalno neobjašnjive. Britanac Luke Miller je prošle godine pronađen mrtav u bazenu, a policija je izjavila da nema naznaka nasilne smrti. Slična je priča bila is Christinom Annesley koja je navodno umrla od kombinacije antibiotika i alkohola, ali njezini roditelji tvrde da to nije istina.

Francuza Dimitrija Povesa pronašli su mrtvog na stablu, a policija je njegovu smrt proglasila samoubojstvom iako su mu ruke bile vezane. Ipak, tragedija koja je sve najviše zapanjila je dvostruko ubojstvo britanski turista koji su se s plaže vraćali u hotel....

Najnoviji misterij vezan je uz rusku turistkinju Valentinu Novožjonovu (23) koja je prije tri mjeseca misteriozno nestala iz svoje sobe i nikad više nije pronađena...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:18