NOVA TAKTIKA

FOTO: OVO JE TEŠKO I ZA GLEDATI Buldožerom pregazio 30 luksuznih automobila: 'Ovim potezom želimo poslati važnu poruku...'

 
 REUTERS

Kontroverzni predsjednik Filipina Rodrigo Duterte naredio je uništenje 30 luksuznih automobila kako bi poslao jasnu poruku kriminalcima da se krijumčarenje vozila u njegovu zemlju ne isplati. Duterte je dobro pazio i na datum 'svečanog uništenja' budući da je posao odrađen na 166. godišnjicu filipinske carine.

U glavnom gradu Manile uništeno je oko 20 prošvercanih vozila vrijednih više od milijun eura, a u isto vrijeme vozila su uništavana u gradovima Davao i Cebu. Među luksuznim automobila bilo je Audija, BMW-am, Jaguara, Lexusa, Corvetti....

- Ovim činom želimo pokazati da se krijumčarenje ne isplati. Svaki automobil koji je ilegalno ušao u našu zemlju, bit će uništen - rekao je Duterte koji je potpuno promijenio taktiku od svojih prethodnika kad su u pitanju prošvercani automobilu. Prije su išli na aukciju, a sad su gotovo odmah za otpad.

- Samo vi nastavite uvozite te automobile, nema nikakvih problema. Buldožeri će raditi svaki dan - zaključio je Duterte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:33