NEZAPAMĆENA AKCIJA

FOTO: POGLEDAJTE KROZ KAKVU SU MUKU PROLAZILI SPASIOCI TAJLANDSKIH DJEČAKA Bespoštedno su se davali da djecu izvedu na sigurno

 
 Facebook

Svijet i dalje slavi heroje koji su nadljudskim naporima spasili 12 mladih nogometaša i njihovog trenera iz potopljene špilje u Tajlandu.

Tako složena akcija spašavanja nije još nikad izvedena, a zbog činjenice da su u spašavanju sudjelovali stručnjaci iz čitavog svijeta, tajlandski mediji tu su akciju prozvali 'uspjehom ujedinjenih naroda'.

Dječaci koji su zaglavili u špilji bili su u nevjerojatno teškoj situaciji. Ponestajalo im je zraka i prijetila im je opasnost od novih poplava radi sezone monsunskih kiša koja na Tajlandu upravo počinje.

Spasioci su zato radili noć i dan iscrpljujući se do granica izdržljivosti sve kako bi dječake izveli na sigurno. Stotine ljudi doslovno su živjeli pored i u špilji, spavali na podu i bespoštedno se davali kako bi akcija prošla u najboljem redu.

Društvenim mrežama počele su kružiti fotografije koje pokazuju kroz kakvu muku su spasitelji prolazili i kakav danak je akcija uzela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:39