KAŽNJENA

FOTO: 'POKAZALA JE PREVIŠE, OSKVRNULA NAM JE NAŠEG SMARAGDNOG BUDU!' Fotografije Srpkinje kako pozira u najsvetijem hramu izazvale buru u Tajlandu

 
 Facebook

Nadica Ćurčin (31) i Vladimir Veizović (31), oboje državljani Srbije, kažnjeni su s 5.000 bahta (oko 130 eura) zbog 'bludnih' fotografija koje su snimali na zidu unutar Hrama smaragdnog Bude u tajlandskom glavnom gradu Bangkoku.

Riječ je o najsvetijem budističkom hramu u cijelom Tajlandu, a Nadica ga je oskvrnula tako što je sjela na jedan zid i pozirala Vladimiru koji ju je fotografirao u, kako se tvrdi, nedoličnoj pozi. Na fotografijama su se, naime, nazirale njezine gaćice, što je primijetilo i nekoliko prolaznika u hramu pa su ubrzo alarmirali turističku policiju.

Nadicu i Vladimira su zaustavili na aerodromu, kad su planirali napustiti Tajland, a kako javlja Bangkok Post, ona je odmah priznala da je ona na fotografijama, a Vladimir je priznao da je on autor fotografija, koje su se u međuvremenu proširile društvenim mrežama i u Tajlandu izazvale pravu bujicu podijeljenih komentara.

Dvoje turista policiji je izjavilo da nisu bili svjesni 'kućnog reda' u hramu te da nisu znali da krše tajlandski zakon. A upravo je prema članku 388 tamošnjeg prekršajnog zakonika zabranjeno nedolično ponašanje u javnosti prema kojemu su Nadica i Vladimir sankcionirani.

Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:53