KANAĐANI NA SAFARIJU

FOTO: POLJUBAC SMRTI ZA SELFIE UZ LEŠINU OKRUTNO UBIJENOG KRALJA DŽUNGLE Bračni par izazvao bijes poziranjem uz mrtvog lava nakon što su ga ubili

 Legelela Safaris / FACEBOOK

Kanadski par Darren i Carolyn Carter iz grada Edmontona u saveznoj državi Alberti svoj su boravak na safariju u Južnoafričkoj Republici ovjekovječili fotografijom na kojoj se ljube pored lešine lava kojeg su tijekom safarija ubili, piše Daily Mail.

- Naporan rad pod vrućim suncem Kalaharija... svaka čast. Monstruozni lav, stoji uz spomenutu fotografiju.

Isti se par može vidjeti i na drugim objavljenim fotografijama, međutim na njima stoje ispred drugog mrtvog lava. - Ne postoji ništa nalik lovu na kralja džungle na pijescima Kalaharija, stoji uz jednu od tih drugih fotografija.

Organizator safarija, tvrtka Legelela Safaris iz južnoafričkog grada Frankforta, na svojoj Facebook stranici često objavljuje fotografije lovaca i životinja koje su na njihovim safarijima usmrtili.

Mirror piše da Carterovi imaju tvrtku koja se bavi taksidermijom te da se opisuju kao strastveni konzervatori. - Nismo zainteresirani za komentiranje toga. previše je politički obojeno, rekao je Darren Carter za Mirror.

Eduardo Goncalves, osnivač Kampanje za zabranu izlova radi zabave, vjeruje da su ubijeni lavovi odrasli u zatočeništvu te da su uzgojeni isključivo radi lova. - Izgleda kao da je taj lav bio pitom te da je ubijen u ograđenom prostoru. Uzgojen je kako bi bio predmet samodopadnog selfieja. Taj bi se par trebao sramiti, a ne pokazivati se tako za kamere, dodao je Goncalves.

Legelela Safaris lovove na žirafe naplaćuje 2.400 britanskih funti (19.719 kuna), a na zebre 2.000 (16.433 kuna). Nude i lovove na leoparde, slonove, nosoroge i lavove.

Facebook stranici tvrtke trenutno se ne može pristupiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:27