PREDSJEDNIČKI IZBORI

FOTO: POLUGOLI PLIVAČI, RIMSKI VOJNICI, VITEZOVI... Odabrali smo najluđe prizore s birališta u Rusiji na kojima je rezultat unaprijed poznat

 
 Andrei Kasprishin/Sergey Pivovarov/Reuters / Twitter

Brojni su Rusi predsjedničke izbore odlučili učiniti zabavnima, kad već ozbiljno sumnjaju u njihovu transparentnost, pa su za izlazak na glasanje iz ormara izvukli najneobičnije kostime i tako pažnju fotoreportera skrenuli na sebe.

U gradu Barnaulu, nedaleko od granice s Kazahstanom, na grupno glasanje izašao je plivački klub ‘Polarni medvjed’. Polarnim medvjedima očito nije bilo hladno jer su bili polugoli. Muškarci u kratkim sportskim hlačicama, žene u grudnjacima i suknjicama od tila, s medaljama oko vrata zaokružili su svoje favorite i nasmijali prisutne.

Izašli su na biralište u Rusiji danas i rimski vojnici, vitezovi sa štitovima i kopljima, likovi iz bajki, veseljaci u tradicionalnim nošnjama, a u Sankt Peterburgu je snimljen muškarac koji je došao u odijelu rakete Sarmat.

U galeriji pogledajte neke od fotografija:

Protivnici ruskog predsjednika Vladimira Putina tvrde da se birače tjera da izađu na birališta kako bi se osiguralo da Putinova pobjeda ne bude umrljana slabim odzivom.

Ankete pokazuju da Vladimir Putin, budući da nema ozbiljnijeg protukandidata, dobiva oko 70 posto glasova, što će mu omogućiti ostanak na vlasti do 2024. i potvrdu statusa prvog i najmoćnijeg čovjeka u Rusiji koju je zadnjih godina vratio na međunarodnu pozornicu.

-->

Više od 107 milijuna birača pozvano je u nedjelju na birališta diljem te najveće zemlje svijeta. S obzirom na vremensku razliku, birališta su već u subotu navečer i tijekom noći otvorena u Sibiru i na krajnjem istoku.

Putinu, kojemu je 65 godina, ovo bi bio četvrti mandat, više od 18 godina pošto ga je prvi ruski predsjednik Boris Jeljcin izabrao za svog nasljednika.

Linker
19. travanj 2024 11:14