RADNI POSJET

FOTO: PREDSJEDNICA SE SUSRELA S GENERALOM JOHNOM W. NICHOLSONOM Zahvalila mu je na posvećenosti sigurnijoj i boljoj budućnosti Afganistana

 
Kolinda Grabar-Kitarović i John W. Nicholson
 Ured predsjednice RH

U sklopu radne posjete hrvatskom kontingentu u misiji 'Odlučna potpora' (Resolute Support) predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović susrela se sa zapovjednikom misije generalom Johnom W. Nicholsonom. Prilikom susreta predsjednica je zahvalila generalu Nicholsonu na njegovoj dugogodišnjoj predanoj službi Savezu i posvećenosti sigurnijoj i boljoj budućnosti Afganistana.

Ponovno je naglasila predanost Republike Hrvatske ciljevima misije 'Odlučna potpora' koja je jednoglasno potvrđena odlukama i zaključcima šefova država i vlada na nedavnom NATO summitu. Osvrnula se i na najznačajnije izazove koji proizlaze iz ponovno aktualiziranih političkih nestabilnosti i pojačanih aktivnosti pobunjeničkih skupina.

Ured predsjednice RH

General Nicholson zahvalio je predsjednici na dugogodišnjoj potpori savezničkim naporima u Afganistanu. Suglasio se s ocjenom o sigurnosnim ugrozama koje su velikim dijelom uvjetovane i vanjskim utjecajima. Naglasio je pozitivne učinke regionalno usmjerene i inkluzivne strategije koja teži stvaranju dugoročno i održivog mirovnog procesa. U tom kontekstu je vrijednim i potrebnim ocijenio i posljednje postupke predsjednika Ghanija, a posebno nedavnu inicijativu za proglašenjem primirja. Sugovornici su se suglasili kako takve inkluzivne inicijative predstavljaju jedini održivi način za početak održivog mirovnog procesa u Afganistanu.

Ured predsjednice RH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:12