'ŽIVOT IM NIJE BIO LAK...'

FOTO: PRONAĐENI OSTACI UBIJENE OBITELJI Starica tvrdi: 'Bila sam dijete, ubio ih je otac nacist da im skrati muke'

 
 © CEN

Na jednom poljskom groblju pronađeni su ostaci osmero ubijenih ljudi, a jedna Poljakinja vjeruje da se radi o članovima njezine obitelji koje je prije 71 godinu ubio njihov otac, Nijemac, "radije nego da žive u Sovjetskom Savezu".

Pronađeno je ukupno osam trupala odnosno lubanja koje pripadaju članovima iste obitelji, a sumnja se da je otac nacist počinio ubojstva. Ostatke ubijenih je u travnju pronašla skupina konzervatora koji su popravljali jedan nadgrobni spomenik u blizini, kad su u obližnjem groblju našli ostatke. Uz to su našli i par obuće velikog broja, za kojeg stručnjaci vjeruju da je pripadao njemačkom vojniku.

© CEN

Starica iz sela u kojem se nalazi groblje tvrdi da zna kome pripadaju lubanje.

Urszula Sagan prisjeća se djetinjstva, i kaže da je u selu postojala njemačka obitelj učitelja koji su imali petero djece. Kažu da im je otac bio nacist, te da je cijela obitelj bila zlostavljana nakon što su na ovom području odlučili ostati iako su dobili naredbu da napuste Poljsku koja je tad bila pod Sovjetskim Savezom.

© CEN

Urszula tvrdi da je 1947. godine muškarac imena Gustav Gleesne naredio obitelji da se obuku svečano, i sve ih pobio. Zatim je ubio sebe.

- Život u ovom selu za njih nije bio lak. Bio je preplašen što će im se svima dogoditi, i zato je ubio cijelu obitelj i sebe, kako bi svemu došao kraj - kaže danas ova 81-godišnja starica.

Kad su lokalni stanovnici shvatili što se dogodilo, trupla su ubacili u kamion i iskrcala ih u jedno groblje u kojem je bio pokopan svećenik, prenosi Daily Mail svjedočenja starice, koja još uvijek živi tamo. Za sada nema potvrde znanstvenika o tome što je ispričala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:56