LONDON U OČAJU

FOTO: PRVE FOTOGRAFIJE NAKON TRAGEDIJE Policija ušla u zapaljenu zgradu i šokirala se prizorima koje je zatekla

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.06.2017. u 10:37

© Metropolitan Police

Istraga na površinu iznosi i moguće nepravilnosti vezane uz gradnju Grenfell Towera, među kojima je i potencijalna greška izvođača koji su radi štednje 'par tisuća dolara' ugradili lošije ploče s plastičnom jezgrom, koje nisu bile otporne na vatru.

Policija je objavila fotografije zgrade Grenfell Tower u londonskom predgrađu Sjeverni Kensington, koja je izgorila u noći s utorka na srijedu. Iz uništenih stanova za sada nije izašlo najmanje 79 ljudi, koje se smatra nestalima, budući da se njihovi ostaci još ne mogu pronaći u pepelu.

© Metropolitan Police
 

Policija strahuje da neke žrtve nikad neće moći identificirati.

© Metropolitan Police
 

Stravične fotografije pokazuju ono što su nekad bili domovi stanara, a danas se vide tek obrisi namještaja u zgradi od 27 katova elitnog dijela Londona.

© MET POLICE
 

Policija apelira na sve da prijave i nestale osobe koje su možda u to vrijeme bile u posjeti nekom od stanara zgrade, jer bi i oni mogli biti među žrtvama. Ne zna se, naime, koliko je još ljudi osim stanara bilo u zgradi.

© MET POLICE
 

Istraga je teška jer je puno dokaza izgorilo, no na površinu iznosi i moguće nepravilnosti vezane uz gradnju Grenfell Towera, među kojima je i potencijalna greška izvođača koji su radi štednje 'par tisuća dolara' ugradili lošije ploče s plastičnom jezgrom, koje nisu bile otporne na vatru. To bi mogao biti mogući razlog brzog proširenja požara koji je naprosto progutao cijelu višekatnicu.

© PA
 

Fotografije je snimio specijalni tim istražitelja koji su došli tražiti ostatke žrtava i dokaze o uzroku požara.

© MET POLICE
 

Više o samoj noći kad je buknuo požar i tijeku događaja možete pročitati na OVOJ POVEZNICI.

ELIPSO

Izdvajamo