'BIO JE MIRAN...'

FOTO: RADNICI OSTALI ZAPREPAŠTENI Spasili promrzlu životinju iz ledene vode... Kada se pribrala, shvatili su: 'Pa to uopće nije pas!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.02.2019. u 21:32

EUPA

 

Dobroćudni estonski radnici spasili su psa iz smrznute rijeke da bi tek kasnije shvatili da je životinja koju su povezli u svom automobilu divlji vuk, prenosi u petak BBC.

Muškarci su radili na brani Sindi na rijeci Parnu kad su vidjeli životinju zarobljenu u ledenoj vodi. Nakon što su prokrčili put kroz led odveli su promrzlu životinju na liječenje u kliniku, da bi tek tamo shvatili da su spasili vuka, piše BBC. 

Estonska unija za zaštitu životinja (EUPA) objavila je da je vuk imao nizak krvni tlak kad je stigao do veterinara, što objašnjava njegovo mirno ponašanje prema svojim spasiteljima.

- Bio je miran, spavao je na mojim nogama. Kad sam ih htio ispružiti podigao je glavu na trenutak - kazao je Rando Kartsepp, jedan od muškaraca, za estonske novine Postimees.

EUPA
 

Veterinari su bili sumnjičavi oko porijekla velikog psa, a da je riječ o mladom vuku, starom oko godinu dana, potvrdio je lokalni lovac koji je upoznat s divljim životinjama u regiji.

EUPA
 

Zaposlenici klinike potom su ga ipak stavili u kavez, u slučaju da postane nemirniji kad se oporavi. Vuk je opremljen ogrlicom s GPS-om i pušten na slobodu.

Estonija je dom stotina vukova, a samo je nekolicina njih proteklih godina obilježena. Kao vrsta obično izbjegavaju ljude, a prošle su ih godine skupine za zaštitu prirode proglasile nacionalnom životinjom, zaključuje BBC.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo