DALEKO OD DOMA

FOTO: SELFIE S DIKTATOROM Samo 12 sati uoči povijesnog sastanka Kim Jong-un otišao u noćni obilazak Singapura

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.06.2018. u 18:03

Reuters

 

Samo 12 sati uoči povijesnog sastanka s Donaldom Trumpom, Kim Jong-un je otišao na noćni tulum u Singapur. Zapravo, teško je to nazvati tulumom, ali budući da je i sam dolazak sjevernokorejskog diktatora u Singapur svojevrsna senzacija, čak se i obična šetnja gradom može nazvati tulumom.

Kim je, protivno svim najavama, odlučio iskoristiti rijetke trenutke kada je van svoje izolirane zemlje i u 9 navečer napustio je luksuzni hotel, te je u pratnji singapurskog ministra vanjskih poslova, ali i vojske svoje tjelohranitelja otišao u obilazak nekih turističkih senzacija Singapura.

FILE PHOTO: A guest swims in the infinity pool of the Skypark that tops the Marina Bay Sands hotel towers in Singapore June 24, 2010. REUTERS/Vivek Prakash/File Photo
REUTERS

Marina Bay hotelKim je tijekom dana bio gost singapurskog premijera Lee Hsien Loonga i odmah potom se zatvorio u sobu u luksuznom St. Regis hotelu. Malotko je očekivao da će do jutra napuštati svoju sobu, ali komešanje u lobiju hotela u 21 sat bilo je znak da se nešto događa. Novinari koji prate summit prenijeli su da je Kim sa smiješkom na licu došao do izlaza hotela gdje ga je čekala limuzina. Naravno, uz njega bila je cijela svita, ali i nevjerojatan broj tjelohranitelja.

FILE PHOTO: A visitor takes photos from an elevated walkway connecting giant concrete tree-like structures called Supertrees at Gardens by the Bay in Singapore May 28, 2014. REUTERS/Edgar Su/File Photo
REUTERS

Botanički vrtPrva stanicama mu je bila spektakularni botanički vrt s futurističkim instalacijama u obliku drveća, najvećim staklenikom na svijetu i ogromnim vodopadom. Kim se potpuno opustio u spektakularnom okruženju, a to je u jednom trenutku iskoristio singapurski ministar te je s mladim diktatorom opalio - selfie.

Nakon botaničkog vrta Kim se zaputio u hotel Marina Bay Sands poznat po spektakularnom bazenu na vrhu zgrade.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo