ŠTAND 'VELIKA SRBIJA'

FOTO: SKANDALOZNI PRIZORI S BEOGRADSKOG SAJMA KNJIGA Djeca stoje u redovima kako bi se fotografirala s ratnim zločincem Vojislavom Šešeljom

 
 Twitter Vojislava Šešelja

Na 63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu veliku pažnju među najmlađim građanima privukao je štand "Velika Srbija" na kojem se prodaju knjige lidera Srpske radikalne stranke (SRS) i osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Na štandu je bio i sam Vojislav Šešelj, a djeca iz osnovnih i srednjih škola u redu su strpljivo čekala kako bi se fotografirala s vođom radikala.

Većina njih tijekom fotografiranja podizala je i tri prsta, a bilo je i onih koji su kupovali knjige i tražili autogram.

Reporteri srpskog portala Mondo.rs pitali su djecu koja su čekala u redu za fotografiranje s liderom radikala zašto žele baš fotografiju s njim. "On je bio i u Haškom tribunalu, dobro se branio i tamo im je sve objasnio", rekao im je jedan osnovac.

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i zastupnik u Skupštini Srbije Vojislav Šešelj, osuđen je u travnju u Den Haagu na 10 godina zatvora za ratne zločine.

Predsjednika Srpske radikalne stranke Žalbeno je vijeće Mehanizma osudilo zbog poticanja na progon, deportaciju, nehumana djela, zločine protiv čovječnosti i za progon Hrvata 1992. godine, nakon što je prethodno u lipnju 2016. godine, prvostupanjskom presudom, oslobođen po svim točkama optužnice. Šešelj je proveo 12 godina u pritvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:16