POLICIJA NEMOĆNA

FOTO: 'SPASIO GA JE SAM DUH SVETI!' Kamera za nadzor brzine kretanja vozila zabilježila nevjerojatan trenutak o kojem bruji cijela država

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 28.05.2019. u 18:18

VIERSEN DISTRICT POLICE

Iako su fiksne kamere za nadzor brzine u njemačkom gradu Viersenu nedavno snimile vozača koji je vozio prebrzo i tako prekršio zakon, on za to ipak neće odgovarati.

Muškarac je, naime, trebao dobiti novčanu kaznu u iznosu od 105 eura, ali policija, iako ima snimku prekršaja, nije mogla utvrditi njegov identitet, a bez toga mu ne može ni isporučiti obavijest o kazni.

Kako prenosi BBC, vozača u prekršaju spasila je, ni manje ni više, nego - bijela golubica! Upravo su njezina raširena krila sakrila muškarčevo lice, a policija iz grada Viersena objavila je kako je u spomenutom slučaju očito bila "riječ o intervenciji samoga Duha Svetoga".

- Golubica u kršćanstvu simbolizira Boga - mi smo taj znak razumijeli i ovaj put dotičnog vozača ostavit ćemo na miru... Nadamo se da će 'zaštićeni' također ozbiljno shvatiti ovaj 'nagovještaj odozgo' i u budućnosti poštivati prometna pravila - objavila je njemačka policija.

Inače, muškarac je vozio brzinom od 54 km/h na dionici ceste koja ima ograničenje brzine od 30 km/h.

Policija u Viersenu našalila se kako bi i golubica trebala biti kažnjena zbog prebrzog kretanja u zoni ograničenja.

- Međutim, budući da ne možemo točno utvrditi ni gdje će (golubica) biti za vrijeme nadolazećeg svetog dana - Duhova ili Pedesetnice, bit ćemo milostivi i prema njoj - zaključili su iz policije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo