MOTIV NEPOZNAT

FOTO: STRAVIČAN NAPAD U SJEDIŠTU POLICIJE U PARIZU Muškarac je nožem ubio najmanje četiri policajca prije nego je upucan na licu mjesta

 
Francuski policajci osiguravaju područje oko sjedišta policije u Parizu
 Philippe Wojazer / REUTERS

Muškarac naoružan nožem ubio je u četvrtak četvoricu policajaca i ranio još jednu osobu u policijskoj postaji u središtu Pariza, prenose agencije.

Napadača, čiji identitet nije objavljen ali je navodno riječ o službeniku u postaji, kasnije su ubili policajci. Otočić na Seini Ile de la Cite u središtu Pariza je blokiran.

Napad se dogodio oko 13 sati u dvorištu policijske postaje, a do njega je došlo dan nakon što je policija krenula u nacionalni štrajk zbog rastućeg nasilja prema policajcima.

Na lice mjesta uputili su se predsjednik Emmanuel Macron, premijer Edouard Philippe i ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner.

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo napisala je na Twitteru da je "nekoliko ljudi" ubijeno u napadu koji se dogodio blizu najpoznatijih turističkih mjesta, uključujući katedralu Notre-Dame.

"Pariz plače za svojim ljudima nakon strašnog napada u policijskoj postaji", rekla je Hidalgo.

"Broj žrtava je velik: život je izgubilo nekoliko policajaca", dodala je Hidalgo u prvoj službenoj potvrdi napada.

Prema francuskim medijima, napadač je 45-godišnji muškarac koji je kao službenik 20 godina radio u pariškoj policiji.

"Policajci su panično trčali", rekao je listu Le Parisien očevidac koji je bio u dvorištu . "Bilo mi je čudno čuti pucnjeve jer to nije mjesto na kojem bi tako nešto očekivali", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:02