DALIBOR JAUKOVIĆ

FOTO: TKO JE NAPADAČ IZ PODGORICE KOJI SE RAZNIO PRED AMERIČKOM AMBASADOM? Mrzio je NATO, a Slobodan Milošević odlikovao ga je za 'izuzetne zasluge'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 22.02.2018. u 12:38

Facebook/Twitter

Dalibor Jauković (u krugu)

 

Crnogorska policija sumnja da je Dalibor Jauković (43) muškarac koji je sinoć bacio bombu u dvorište američke ambasade, a potom poginuo u drugoj eksploziji, pišu Vijesti.me.

Jauković je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu.

Na Jaukovićevom Facebook profilu vidi se da je nagrađen medaljom za zasluge u područjima obrane i sigurnosti Savezne republike Jugoslavije 1999. godine.

Jauković je nagrađen za "izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani i bezbjednosti otadžbine".

 

Podsjetimo, kasno u srijedu u Podgorici je jedna osoba u blizini zgrade američke ambasade u Crnoj Gori aktivirala jednu eksplozivnu napravu koju je bacila u smjeru zgrade, a zatim je 20-ak sekundi kasnije aktivirala i drugu bombu kojom se raznijela, javila agencija Reuters pozivajući se na lokalne medije.

Do napada je došlo nešto prije ponoći, a u međuvremenu je glasnogovornik veleposlanstva izjavio da diplomatsko osoblje surađuje s policijom u istrazi, a incident je opisao kao 'napad'.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo