IZ DŽUNGLE U GUINESSA!

FOTO: ULOVLJENA NAJVEĆA ZMIJA NA SVIJETU! Divovski piton dugačak je osam metara i težak oko 250 kilograma

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.04.2016. u 10:05

Herme Herisyam, Malezijska civilna zaštita

.

Na jednom gradilištu u malezijskom Paya Terubongu uhvaćen je ogromni piton koji će vrlo vjerojatno preuzeti titulu najduže zmije ikad ulovljene, piše Guardian.

Riječ je o mrežastom pitonu za kojeg su inicijalna mjerenja pokazala da je dugo oko osam metara. Ta vrsta pitona živi na području Jugoistočne Azije te se smatra najdužom zmijom na svijetu (zelena anakonda je u prosjeku kraća, ali masivnija).

Ova zmiju su radnici spazili u četvrtak te su odmah pozvali nadležne službe da uhvate gigantskog reptila. Na lice mjesta došla je Malezijska civilna služba čiji su radnici ulovili zmiju nakon pola sata slaganja zamke.

Pripadnik službe Herme Herisyam, koji je i fotografirao ulovljenog pitona, za Guardian je otkrio njegove točne mjere:

- Dug je oko osam metara i težak 250 kilograma - kazao je Herisyam.

Foto: Herme Herisyam, Malezijska civilna zaštita

Ako se ove mjere potvrde ova još neimenovana zmija ući će u Guinnessovu knjigu rekorda kao najduža na svijetu. Trenutno tu čast ima mrežasti piton imenom Meduza, koji je dug 7.67 metara i težak 158.8 kila, a nalazi se u Kansas Cityju. Prije Meduze uvaženu titulu nosila je zmija imenom Fluffy (Pahuljica), duga 7.3 metara. On je uginula 2010. godine kad je napunila 118 godina.

Iako priče o divovskim zmijama dugima preko 10 metara kruže valjda od vremena kad je čovjek izmislio mjerne jedinice, ni jedna takva nije ulovljena živa, niti je sa sigurnošću potvrđeno postojanje takvih divova. No, tko zna što Amazona i prašume Jugoistočne Azije još kriju....

Izdvajamo