TRAGEDIJA

FOTO: UŽAS NA GRANICI GRČKE I MAKEDONIJE Migrant se popeo na vagon i dotaknuo elektrovodove. Na mjestu ga je ubio strujni udar

 AFP

Migrant za kojeg se vjeruje da je iz Maroka na grčko-makedonskoj granici smrtno je stradao nakon što ga je udarila struja kada se popeo na jedan vagon i dotaknuo žice pod visokim naponom, izvijestio je grčki glasnogovornik policije, a prenosi AFP.

SAKIS MITROLIDIS
Migrants and refugees demonstrate as they block the Greek-Macedonian border near Idomeni on December 3, 2015.Clashes broke out between refugees, those allowed to cross the border, and the blocked migrants, each group throwing stones at the other. / AFP / SAKIS MITROLIDIS

Foto: AFP

Grčka policija tada je bila prisiljena upotrijebiti suzavac kako bi rastjerala grupu Marokanaca koji su podignuli tijelo mrtvog muškarca i zaputili se prema graničnom prijelazu uzvikujući 'Alahu akbar'.

Oko 1500 ljudi, uglavnom iz Pakistana, Irana i Maroka, više od tjedan dana borave u blizini grčke granice kraj grada Idomeni i zahtijevaju da ih se pusti u Makedoniju kako bi nastavili svoj put prema sjeveru Europe.

Foto: AFP

Makedonija, naime, dopušta samo izbjeglicama koji dolaze iz ratom zahvaćenih Sirije, Afganistana i Iraka da prijeđu granicu. Druge smatraju ekonomskim migrantima i ne daju im da prođu.

SAKIS MITROLIDIS / AFP or licensors
EDITORS NOTE: Graphic content / A man bleeds from a wound on his head after being injured by a stone during clashes as migrants and refugees wait to cross the Greek-Macedonian border near Idomeni on December 3, 2015.Clashes broke out between refugees, those allowed to cross the border, and the blocked migrants, each group throwing stones at the other. / AFP / SAKIS MITROLIDIS

Foto: AFP

Ta je podjela izazvala sukobe u četvrtak između migranata iz Pakistana i Irana te ostalih zemalja kojima je zabranjen prolaz preko grčko-makedonske granice pa su na cestu kraj prijelaza postavili barikade.

SAKIS MITROLIDIS
Migrants and refugees flash the "V for victory" sign during a demonstration as they block the Greek-Macedonian border near Idomeni on December 3, 2015.Clashes broke out between refugees, those allowed to cross the border, and the blocked migrants, each group throwing stones at the other. / AFP / SAKIS MITROLIDIS

Foto: AFP

Uz pomoć praznih bačava, komada drveća i metala pokušali su zapriječiti put ostalim izbjeglicama iz Sirije, Afganistana i Iraka da pređu granicu, javlja AP. Sukobi neprestano izbijaju između grupa uglavnom Iranaca i Pakistanaca s jedne strane i većinom Afganistanaca s druge strane. Jedni druge gađaju kamenjem, najmanje dvojica muškarca zadobili su povrede glave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:05