STRAVA I UŽAS

FOTO, VIDEO: APOKALIPTIČNI PRIZORI U GRČKOJ Društvene mreže i svjetski mediji prenose šokantne scene borbe s vatrenom stihijom u Ateni

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 24.07.2018. u 12:24

Profimedia, Reuters

 

Svjetski mediji prenose uznemirujuće vijesti i prizore iz Grčke, kojom bjesne požari kakvi se ne pamte.

Prizor koji su zatekle spasilačke službe u ljetovalištu Mati šokirao je sve. U dvorištu jedne vile na litici pronađeno je 26 tijela, među kojima i mala djeca. Bili su stisnuti jedni uz druge, a neki i zagrljeni. Vjeruje se da su žrtve tragično stradale pokušavajući pobjeći od vatrene stihije i spustiti se prema moru, ali su nažalost ostali zarobljeni na litici iznad mora.

Litica na kojoj su nađena mrtva tijela nema olakšan pristup moru jer se kopno završava desetak metara iznad mora.

pozar tviter more 

Snimka turskog novinara koji je letio iznad Atene prikazuje stravične razmjere dramatičnih požara koji su zahvatili Grčku.

 

  Strahuje se da bi broj mrtvih mogao rasti jer stižu pozivi nadležnim službama o nestalim osobama koje treba locirati.

Požari su izbili zapadno i istočno od glavnog grčkog grada uslijed visokih ljetnih temperatura od 40 stupnjeva Celzija i snažnih vjetrova.

FOTOGALERIJA: Stravični prizori dan nakon katastrofalinih požara u Grčkoj

 

Vatrenu stihiju jak vetar raznosi velikom brzinom, a pomaže i vrućina, jer je jučer izmereno 40 stepeni. Na terenu je preko 600 ljudi i 300 vatrogasnih vozila, kanaderi, helikopteri...

Mnogi su bježeći od vatrene buktinje spas pronašli u moru.

Broj mrtvih u šumskim požarima nedaleko od Atene porastao je na 50, a naselje Mati gotovo je u potpunosti uništeno u požaru.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo