7.5 STUPNJEVA PO RICHTERU

FOTO, VIDEO: BROJ ŽRTAVA STRAŠNOG RASTE Najmanje 180 ljudi poginulo, premijer Pakistana prekinuo putovanje, Indija nudi pomoć stradalima

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.10.2015. u 18:49

AFP

Prema posljednjim informacijama koje prenosi britanski Guardian , u velikom potresu koji je pogodio Afganistan, sjeverni Pakistan i dijelove Indije poginulo je do sada više od 180 ljudi.

Od tih 180 ljudi, dužnosnici su priopćili da je najmanje 147 poginulo u Pakistanu, a najmanje 33 u Afganistanu.

Premijer Pakistana Nawaz Sharif skratit će putovanje u London te će se vratiti u Pakistan, što je potvrdila njegova kći preko Twittera. Premijer Indije Narendra Modi rekao je da će njegova država ponuditi pomoć Afganistanu i Pakistanu kako bi se sanirala šteta nakon potresa.

Podsjećamo, u ponedjeljak je ujutro snažan potres magnitude 7.5 pogodio Afganistan, a podrhtavanje se osjetilo i u Pakistanu i Indiji.

Epicentar potresa nalazio se u planinskom dijelu zemlje, oko 50 kilometara od grada Jarma u području planinskog lanca Hindukuš u sjeveroistočnom Afganistanu. Potres je lociran na dubini od 196 kilometara i na 82 kilometra jugoistočno od Feyzabada, a Američki geološki institut (USGS) je priopćio da se zatresao i glavni grad Kabul, a podrhtavanje tla snažno se osjetilo i u Pakistanu i Indiji.

Guverner Badakšana šah Vali Abib kazao je da je u toj pokrajini uništeno najmanje 400 kuća te da je iznimno teško uspostaviti komunikaciju u regiji zbog prekinutih veza.

U potresu koji je prije šest mjeseci pogodio Nepal poginulo je oko 9000 ljudi, a oštećeno je ili uništeno 900.000 domova. U potresu magnitude 7.6 koji je prije deset godina pogodio sjeverni Pakistan poginulo je 75.000 ljudi.Thanks GoD..... Allah NY bacha lia Zilzily k Doran bridge k center say wapis agye us k bd ki video #Me & Rashid Ali Gaxi

Posted by Mubashir Balti on Monday, October 26, 2015
مجری شبکه خبری آریانا در کابل مشغول اعلام خبر زلزله افغانستان بود که لرزش شدید زمین او را وادار کرد استودیوی خبر را ترک کند.

Posted by BBC Persian Afghanistan on Monday, October 26, 2015


Izdvajamo