KAKVA ŠTETA!

FOTO, VIDEO: NESTVARNE SCENE USRED PUSTINJE Usred ničega propadaju milijuni dolara, a slike iz zabiti dovoljno govore o bahatosti vlasnika

 
 Profimedia, Caters News

Do nedavno su bili ponos svojih vlasnika, a sada nekoliko tisuća luksuznih, klasičnih i superautomobila skupljaju prašinu prekriveni sitnim pustinjskim pijeskom na otvorenom prostoru i halama najskupljeg groblja automobila na svijetu.

Rolls-Royce, Ferrari, Bentley, Mustang, Lamborghini, klasični Mercedesi, američki klasici poput Buicka i Cadillaca, neki već i godinama, stoje zaboravljeni na golemom prostoru otpada u pustinji Emirata, u Sharjahu blizu Dubaija.

Nekadašnji su vlasnici bile osobe koji su boravile u Dubaiju te koristili automobile na leasing dok im je to odgovaralo, pa kada su napustili zemlju jednostavno su ih ostavljali po zabitima Emirata.

Također mnoštvo automobila, čak i čitave kolekcije ostavljali su nekad uspješni poslovnjaci koji su bankrotirali, pa su nakon bijega iz zemlje zbog strogih zakona o dugovima i potencijalnih strogih kazni u Emiratima, jednostavno ostavili svu imovinu u zemlji, uključujući i automobile.

Snimke groblja superautomobila iz zraka pokazuje bezbrojne, uglavnom uredno složene redove automobile koji se, neki već i godinama prže na ubojitom suncu arapskog Poluotoka.

25-godišnji Youtuber Mohsin Latif koji je snimio ove fotografije posjetio je mjesto i ocijenio kako ništa slično do sada nije vidio. “Dok je većina automobila za otpis, ima ih i mnogo koji su u “mint” stanju, a neki nisu nikad ni korišteni."

"Superautomobili, luksuzni automobili, vintage automobili, klasični automobili, sve ih možete pronaći ovdje”, govori u videu i poentira - "Nemam pojma koliko su stari, ali ovdje trunu neki od najskupljih automobila na svijetu."

Zato ne čudi da su auto entuzijasti iz čitavog svijeta ovo mjesto počeli smatrati pravom mekom za kupnju automobilskih dijelova za nikakav novac i nije im problem potegnuti do Dubaija kako bi ih nabavili..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 04:17