IMA ŠEST KUMOVA I KUMA

FOTO: WILLIAM I KATE KRSTILI SVOG MALOG PRINCA LOUISA Odjenuli su ga u opravicu od čipke i bijele svile, no na ceremoniju nije došla njegova prabaka

    AUTOR:
    • Hina,
    • Đenada Kučković

  • OBJAVLJENO:
  • 09.07.2018. u 19:46

Dominic Lipinski/Pool / REUTERS

Vojvotkinja Kate s princom Louisom

 

Maleni britanski princ Louis kršten je u kraljevskoj kapelici u palači St. Jamesa. Obred koji je trajao otprilike 40 minuta predvodio je nadbiskup od Canterburyja Justin Welby.

Na krstitkama su uz roditelje, princa Williama i vojvotkinju od Cambridgea Kate, bili i djed princ Charles sa suprugom Camillom, princ Harry sa suprugom Meghan te Michael i Carole Middleton, roditelji vojvotkinje od Cambridgea, kao i njezina sestra Pippa sa suprugom Jamesom Matthewsom.

 

Krstitkama međutim nije prisustvovala kraljica Elizabeta II. Novinska agencija Press Association navodi da zdravstveni problemi nisu razlog njihova nedolaska. Oni su putovali u London nakon boravka u Sandrighamu, posjedu kraljice u Norfolku, na istoku Engleske.

Princ, inače peti u nasljednom redu, osma je kraljevska beba koja se krsti u opravici od čipke i bijele svile, replici one u kojoj su se krstile kraljevske bebe od 1841. godine.

Reprodukciju oprave napravila je kraljičina krojačica Angela Kelly. I princ George i princeza Charlotte na svojim su krštenjima nosili tu opravu.

Mališan ima šestero kuma i kumova koji su prijateljstvom povezani s njihovim roditeljima.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo