NESREĆA U AVIONU

FOTO: ZAPALILE SE SLUŠALICE I ŽENI OPEKLE LICE 'Probudila me eksplozija. Iskre su mi zahvatile i kosu. Do kraja leta svi smo se gušili u dimu'

 The Australian Transport Safety Bureau

Nakon što je na nedavnom letu od Pekinga do Melbournea stradala putnica, australske vlasti ponovno upozoravaju na opasnost od elektroničkih uređaja s litijskim baterijama.

Ženi, kojoj nisu otkrili identitet, u zrakoplovu su se zapalile slušalice preko kojih je slušala glazbu s mobitela nepoznate marke. Dva sata nakon polijetanja putnica je zaspala, a probudila ju je eksplozija.

The Australian Transport Safety Bureau

The Australian Transport Safety Bureau
 

- Osjetila sam kako mi nešto prži lice. Zgrabila sam slušalice i bacila ih na pod. Iz njih su frcale iskre i već se počeo pojavljivati plamen. Taman kad sam htjela ugasiti vatru nogama, dotrčale su stjuardese i slušalice zalile vodom. Baterija i plastika toliko su se otopile da su ostale zalijepljene za pod aviona - prepričala je šokirana žena. U nesreći je zadobila opekline na licu i vratu, a iskre su joj spalile i kosu.

Putnici su se do odredišta gušili u dimu, piše The Australian Transport Safety Bureau (ATSB).

I Croatia Airlines na svojoj službenoj internetskoj stranici upozorava kako se određena prtljaga iz kategorije opasnih roba smije prevoziti samo pod određenim uvjetima, koje bi svi putnici prije ukrcavanja u avion trebali detaljno proučiti.

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. siječanj 2021 17:28