SAUDIJSKA ARABIJA

FOTOGRAFIJA IZAZVALA BIJES, BORBA ĆE BITI TEŠKA Pohvalio se suprugom na Twitteru pa ga napali: 'Sram te bilo! Zašto pokazuješ njezino lice?!'

 
 Faisal Al Nasser / REUTERS

Samo nekoliko dana nakon što je Saudijska Arabija objavila da će ženama konačno dozvoliti da voze, jedna žena koja sjedi za volanom izazvala je bijest na društvenim mrežama, a što samo podsjeća na to da je sigurno da će se mnogi protiviti novoj odluci tamošnjeg kralja.

Faisal BaDughaish, analitičar u jednoj tvrtki koja se bavi naftom i plinom, na Twitteru je objavio selfie sa svojom suprugom, a pohvalio se kako joj upravo drži instrukcije o vožnji.

Kako BBC prevodi, u njemu stoji da je "počeo suprugu učiti da vozi na jednom od privatnih parkirališta, na siguran i legalan način, kako bi se pripremili na nadolazeće zakonske izmjene".

No, tisućama se to nije svidjelo, a neki čak ne odobravaju ni što "javno pokazuje njezino lice".

- Zar te nije sram ili ne osjećaš potrebu da je zaštitiš dok objaviš ovako nešto? Sram te bilo! - samo je jedan od niza tvitova kojima su mu korisnici poslali neodobravajuće poruke o objavi.

Dok će žene od lipnja 2018. godine u Saudijskoj Arabiji smjeti voziti, i dalje se ne smiju udavati, rastajati, otvarati račune u banci ili se zaposliti ako prije toga nisu dobile dozvolu od muškog člana obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:25