'ŽIVOTINJA NIJE LAŽNA'

FOTOGRAFIJE KOJE SU POSTALE VIRALNA SENZACIJA Zoološki vrt demantira bizarnu informaciju: 'Ne, naravno da nismo magarca obojali da sliči na zebru'

 
 Mahmoud Sarhan / FACEBOOK

Kairski građanski park International Garden niječe da su magarca obojili tako da izgleda poput zebre, piše BBC.

Opovrgnuće dolazi nakon što je student Mahmoud Sarhan na svojem Facebook profilu objavio fotografije zebre s malim šiljastim ušima i razmazanim crnim šarama.

Fotografije su vrlo brzo postale viralna senzacija, a u debatu oko prave vrste životinje uključili su se i brojni stručnjaci. Jedan je veterinar naglasio da zebra ima crnu njušku i da su njezine bijele šare paralelne i konzistentnije.

Sarhan je za Extranews.tv rekao da su se u ograđenom prostoru sa "zebrom" zapravo nalaze dvije životinje i da obje izgledaju obojeno.

Kada je International Garden nazvao lokalni radio Nogoum FM, direktor kairskog građanskog parka Mohamed Sultan je inzistirao da životinja nije lažna.

Zoološki vrtovi diljem svijet više su puta tijekom posljednjih 10 godina pokušali jednu životinju "prodati" kao drugu.

Zoološki vrt u pojasu Gaze 2009. je godine uhvaćen kako dva obojena magarca pokušava posjetiteljima podvaliti kao zebre. Jedan drugi zoološki u Gazi je 2012. godine posjetiteljima naplaćivao gledanje prepariranih životinja jer nisu imali dovoljno pravih.

Kineski zoološki vrt u provinciji Hunan pokušao je 2013. godine zavarati posjetitelje da je tibetanski mastif zapravo afrički lav, dok je zoološki u provinciji Guangxi prošle godine pred posjetitelje "poslao" pingvine na napuhavanje. Nekoliko tjedana kasnije drugi je zoološki u Guangxiju na sebe navukao bijes posjetitelja jer je izložio plastične leptire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:36