NESMOTRENA PUSTOLOVINA

Francuz izašao iz karantene, zaputio se u Španjolsku po jeftinije cigarete, uslijedio je kaos

 
Ilustracija
 Jure Miskovic / HANZA MEDIA

Jedan Francuz je izazvao žurnu reakciju nadležnih službi nakon što je ovog vikenda krenuo preko Pirineja da bi u Španjolskoj kupio jeftine cigarete, piše The Guardian.

Nakon što je napustio svoj dom u Perpignanu na jugu Francuske muškarac je planirao voziti preko granice do La Jonquere, ali ga je zaustavila policija i uputila ga nazad.

Umjesto toga je odlučio hodati preko planine koja dijeli dvije zemlje, gdje mu se najprije dogodilo da je upao u potok, zatim u kupine, a nakon toga se izgubio, pa je odlučio nazvati službu spašavanja.

Gorska služba spašavanja je poslala helikopter te su ga pronašli 'iscrpljenog, pothlađenog i izgubljenog' iznad pograničnog sela Le Perthus.

Policija Istočnopirinejske regije je na svojoj Facebook stranici objavila kako je 'nesretni' pušač pronađen nedugo nakon što je telefonski zamolio za pomoć.

- Mladi muškarac je napustio Perpignan autom, ali su ga s francusko-španjolske granice poslali nazad, pa nije uspio doći do La Jonquere. Zato je odlučio krenuti stazom koju koriste šetači, nadajući se da će granicu uspjeti prijeći u planini, izvijestili su.

Nakon što je spašen, muškarac je kažnjen sa 135 eura jer je prekršio francuska pravila karantene zbog koronavirusa.

- Još jednom vas upozoravamo da ostanete kući, naglasili su iz policije.

Prije uvođenja karantene veliki broj stanovnika južne Francuske je prelazio granicu sa Španjolskom da bi kupili cigarete, alkohol i gorivo, koji su jeftiniji s druge strane granice, piše The Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:20