KATOLIČKI AKTIVIZAM

'FUNDAMENTALIZAM NA HRVATSKI' Ugledni njemački list objavio reportažu o 'molitvenim stražarima' povezanima sa Željkom Markić koji djeluju u Frankfurtu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.03.2017. u 16:26

Zadar, 191113.
Veceras je u foajeu HNK Zadar odrzana tribina pokreta U ime obitelji o referendumu 1. prosinca. Na tribini su sudjelovali Zeljka Markic, profesor Ivan Poljakovic i gospodja Lidija Paris.
Na fotografiji: tribina, Zeljka Markic.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / HANZA MEDIA

FRANKFURT - Njemački dnevnik "Frankfurter Rundschau“ donosi u četvrtak reportažu o prosvjedima katoličkih aktivista povezanih s hrvatskom udrugom "U ime obitelji“ blizu frankfurtskog obiteljskog savjetovališta i o protuprosvjedima lijevih aktivista.

U članku pod nazivom "Fundamentalizam na hrvatski“ autora Danijela Majića govori se o prosvjedima u organizaciji Njemačke udruge za kršćansku kulturu (DVCK) pred podružnicama organizacije za obiteljsko savjetovanje Pro Familia u Frankfurtu.

Kao organizator "molitvene straže“ navodi se odvjetnik hrvatskog porijekla Tomislav Čunović koji je uključen u frankfurtski ogranak udruge "U ime obitelji“ i sudjelovao je u promociji filma Jakova Sedlara "Jasenovac-istina“ po Njemačkoj.

Nevladina konzervativna udruga "U ime obitelji" žestoko se protivi pobačaju koji je u Hrvatskoj legalan prema zakonu iz 1978., a katolički aktivisti mjesecima održavaju molitvena okupljanja pred bolnicama nastojeći odvratiti trudnice od prekida trudnoće.

U članku se spominju i protuprosvjedi lijevih aktivista koji su na Međunarodni dan žena nedaleko katoličkih aktivista u Frankfurtu bacali konfete i pirotehnička sredstva i za njih održavali "sotonističke obrede".

Policija je bila prisutna, ali nije intervenirala jer je procijenila da nije došlo do kršenja zakona.

Predstavnici lanca savjetovališta Pro Familia, koji djeluje od pedesetih godina prošlog stoljeća, ne žele poduzimati akcije protiv prosvjeda.

"Doduše nije lijepo da žene koje nam dolaze na savjetovanje vide tako nešto ali ne osporavamo im pravo na prosvjede“, priopćila je glasnogovornica udruge.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo