BOŽIĆ U LONDONU

Gadafijev sin ponovno pretukao svoju suprugu

Sin libijskog predsjednika Moamera el Gadafija, Moutassim Gadafi (33), poznat i kao Hanibal, našao se u središtu istrage britanske policije nakon što je na Božić pretukao svoju suprugu u luksuznom londonskom hotelu.

Libijski plejboj odsjeo je sa svojom obitelji u kraljevskom apartmanu hotela Claridge. Oko pola dva u noći osoblje hotela začulo je zapomaganje, ali nisu uspjeli ući u apartman u kojem se Moutassim zaključao sa ženom i djecom. Njihovi tjelesni čuvari blokirali su pristup odajama.

Kasnije su policajci uhitili trojicu tjelohranitelja, a ljubitelj Porshea i lijepih žena nestao je u automobilu s diplomatskim tablicama. Gadafijev sin nazvao je, naime, libijsku ambasadu, pozvao se na diplomatski imunitet i tako izbjegao pritvaranje.

- Vidio sam kako hotelsko osoblje pokušava ući u sobu u kojoj je vrištala žena, no zaštitari ih nisu pustili. Tada je stiglo mnoštvo policajaca, neki od njih bili su naoružani, i uhitili su tjelohranitelje. Vidio sam i ženu u sobi. Bila je jako uzrujana i izgledala vrlo loše. Lice joj je bilo krvavo, a krv je tekla i iz slomljenog nosa - posvjedočio je za Daily Mail jedan od posjetitelja glasovitog hotela s pet zvjezdica.

Aline Skaf (29), moderna i lijepa žena libijskog silnika koja tečno govori nekoliko jezika prevezena je u bolnicu, a kasnije je izjavila kako je ozljede zadobila nesretnim slučajem, prilikom pada. Gadafijevi tjelohranitelji pušteni su bez dizanja optužnice

Scotland Yard, ne spominjući imena, potvrdio je za Daily Mail da je došlo do incidenta u hotelu prilikom kojega su intervenirali policajci i odveli ozlijeđenu ženu u bolnicu.

Moutassim Gaddafi i njegova supruga namjeravali su ostati u hotelu do siječnja, no odmah nakon incidenta odjavili su se i napustili hotel.

Policija u Ženevi uhitila je 15. srpnja Hanibala Gadafija i njegovu trudnu suprugu nakon što su navodno automobilom udarili dvojicu policijskih službenika. Također se spominjala tuča u hotelu President Wilson. Incident je zahtijevao mnogo diplomatskog napora da bi se izgladio spor među zemljama i ponovno ojačali ekonomski odnosi.

Hanibal Gadafi 2005. godine u Francuskoj je proglašen krivim zbog napada na trudnu Aline koja je tada još nije bila njegova supruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:20