HOROR U DELHIJU

GNJUSAN ZLOČIN U AMERIČKOJ AMBASADI U INDIJI Mladić uhićen zbog silovanja 5-godišnje djevojčice, kćeri jednog od zaposlenika veleposlanstva

Prosvjed protiv silovanja u Indiji
 Saikat Paul / Zuma Press / Profimedia

Indijska policija uhitila je 25-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je na prostoru američkog veleposlanstva u New Delhiju silovao 5-godišnjakinju. Muškarac je uhićen u nedjelju nakon što su policiju alarmirali roditelji djevojčice, a prema zasad dostupnim informacijama silovanje se dogodilo u subotu.

Kako navodi BBC, djevojčica je odvezena na liječnički pregled gdje je potvrđeno da je silovana. U stabilnom je zdravstvenom stanju. Isti izvor objavio je i kako djevojčica s obitelji živi u veleposlanstvu, gdje joj otac radi na održavanju. Također, 25-godišnji mladić nije zaposlenik veleposlanstva, ali njegov otac jest.

Namamio je u kuću

Upravo to kumovalo je stravičnom zločinu koji se dogodio u Chanakyapuriju, malenoj diplomatskoj enklavi smještenoj u središtu New Delhija, koja se prostire na oko 28 jutara zemljišta.

Obje obitelji zaposlenika dobro su se poznavale, a mladić je nesretnu djevojčicu namamio u svoju kuću dok su njegovi roditelji bili odsutni. Svoj gnjusni plan odlučio je sprovesti u djelo kada ju je vidio kako se vani igra.

Kada se djevojčica vratila kući, majci je ispričala što se dogodilo. Odmah su je odveli u bolnicu gdje je potvrđeno da je silovana, piše BBC.

Tijekom 2018. indijska je vlada uvela smrtne kazne onima koji na ovakav način zlostavljaju djecu - dosad je izrečena u dva slučaja, u jednom gdje je osmogodišnjakinja silovana i ubijena, te u drugom u kojem je žrtva silovanja imala šesnaest godina.

Učestala grupna silovanja

Zabrinjavajuće statistike pokazuju da je svaka četvrta žrtva silovanja u Indiji dijete. U čak 94 posto slučajeva žrtva je poznavala svog silovatelja. Loša politika prema žrtvama silovanja isplivala je u javnost 2012., kad je u autobusu grupno silovana i ubijena studentica. To je dovelo do velikih prosvjeda i promjena legislative u toj mnogoljudnoj zemlji. No, čini se da se nije učinilo dovoljno, jer je u studenom prošle godine grupno silovana i ubijena 27-godišnjakinja, što je dovelo do novog vala prosvjeda, a sigurno je da će i ovaj slučaj izazvati veliki bijes i ljutnju diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:10