UPDATE ZA CRKVU 2.0

Google i Facebook podučavaju Vatikan tajnama interneta

Medijski stručnjaci sastat će se s biskupima kako bi im otkrili najbolji način za širenje poruke Katoličke crkve u 21. stoljeću.
 Reuters

Dva vrlo različita svijeta sudarila su se ovaj tjedan kada su 'web-profesionalci' iz internet institucija poput Googlea, Facebooka, Youtube i Wikipedije došli u Vatikan na ragovor s predstavnicima crkvene vlasti oko tajni koju čarobna tri slova W skrivaju.

Medijski stručnjaci pridružit će se biskupima diljem cijele Europe kako bi im otkrili najbolji način za širenje poruke Katoličke crkve u 21. stoljeću.

Tijekom godina Crkva se često našla u situaciji da vrlo teško pojašnjava svoje poslanje, a i potezi Pape se često preispituju.

S ciljem bolje komunikacije Crkve i vjernika sazvana je četverodnevna konferencija na kojoj će predstavnici društvenog servisa Facebook, tražilice Google, stranice za razmjenu video materijala Youtube te online enciklopedije Wikipedije, crkvenim učenjacima predstaviti važnost 'novog medija' u životima mladih ljudi.

Svećenici će biti upoznati i s prijetnjom hakera te kako se boriti s njima, a savjetovat će ih mladi kompjutorski genijalac iz Švicarske, inače Interpolov stručnjak za internet kriminal.

Ova je internet konferencija samo jedan u nizu 'tehnoloških' poteza pape Benedikta XVI koji je poznat po svojem korištenju modernih tehnologija. Odavno koristi iPod za slušanje glazbe te laptop.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:42